Jeste li već posjetili Moba Street Food Festival u Mostaru?

Street food festivali kao gastro fenomeni diljem svijeta okupljaju na jednom mjestu sve koji žele probati nova jela i provesti večeri u ugodnoj atmosferi i ambijentu. Moba Street Food Festival punih 12 dana nudi obilje besplatnog sadržaja za sve uzraste. 

Koncert koji je okupio sve generacije na Mobi izveo je Tribute band ‘Naopaka Bajka’, poklonivši nam bezvremenske hitove Đorđeta Balaševića uz koje smo odrasli. Naopaku bajku čine veliki entuzijasti i vrhunski glazbenici: Ivica Zovko – vokal, Damir Bunoza – klavir; Dragan Raspudić – bubnjevi, Mihovil Buntić – bass gitara, Ivo Ćorić – gitara i Darko Šunjić – saksofon i klarinet. Ovi zaljubljenici u rad i djelo neprežaljenog novosadskog kantautora okupili su se iz ljubavi i poštovanja prema njegovu radu i u nadi da će mu na ovaj način odati počast i zadržati njegovo stvaralaštvo. Poput Panonskog mornara, zajedno smo plovili kroz vrijeme i vratili se u svijet poezije i emocija.

Subotnju večer, osim visokih temperatura, dodatno je zagrijao i TBF. Kultni splitski hip-hoperi, poetični, harmonični i jednostavni, na svojstven način prenijeli su opuštenu energiju, a pun plato iza Stare gimnazije pjevao je u jedan glas hitove poput Fantastične, Uvik kontra, Pozitivan stav, Život je lijep… Nakon puna 2 sata fantastične atmosfere, publika je uglas tražila bis, a TBF je večer zaokružio pjesmom Nostalgična i stihovima: “Jer sve prolazi, ostaje samo u nama, u srcima, u umu i fotoalbumu…”.

Između koncerata na pozornici Mobe resident DJ – DJ Kiiwi prisutne vodi kroz različite muzičke žanrove te posjetitelji Mobe mogu uživati u plesnim tematskim večerima poput Disco Night, Retro Night, Yugoton/Cro Rec Night i drugim.

Moba Street Food Festival je kreativnim izlagačima pružio prostor da ispričaju svoje gastro priče, te se pozicionirao kao važan događaj koji posjetiteljima nudi besplatne koncerte uz podršku Grada Mostara i Europske unije u suradnji s Open City Mostar festivalom.

Neizmjerno je važno  što se turistima može ponuditi sadržaj zbog kojeg bi ostali više dana u našim krajevima, a doma odnijeli samo lijepe uspomene na naše gostoprimstvo. 

“Ja sam oduševljen, svaka čast na organizaciji ovakvog festivala. Mi smo na proputovanju Balkanom i u Mostaru smo nekoliko dana, drago nam je da smo tu baš kad se održava ovaj festival. Hrana je odlična te iako ne razumijemo o čemu band pjeva, svirka i hrana su odlični, mi smo se mnogo zabavili.” – rekao je Manuel iz Italije. 

U ovom tjednu slijede koncerti Bijelo dugme i Indexi Tribute banda “Tajna veza” u srijedu 30.8., zatim Soul Fingersi u petak 1.9., u subotu 2.9. je koncert Adija Šoše, a finale je u nedjelju 3.9. s Narodnim orkestrom Mostar koji će zaokružiti ovogodišnju festivalsku priču.

Ni za najmlađe ne nedostaje zabave u Kids Zoni. Veliki napuhanac je mjesto iskrenog dječjeg smijeha i aktivnosti.  Također, svakim danom od 19 sati do 21 sat, djeca od 4 do 12 godina, mogu postati mali znanstvenici i prisustvovati Tinker Labs radionicama. Ove radionice potiču samostalno rješavanje problema, eksperimentalno razmišljanje, timski rad, kreativnost i želju za istraživanjem.

U nedjelju je Lutkarsko kazalište Mostar izvelo predstavu ‘Crvenkapica i zli vuk’ koja je iz ciklusa predstava pod nazivom Bajka TO GO, te donosi male i praktične forme koje u sebi kriju svu čaroliju kazališta, a osmišljene su za izvođenje na otvorenom, u prirodnom okruženju. Ne propustite predstavu ‘Vuk i kozlići’ koja je planirana za subotu 2.9. u 19 sati. 

Moba Street Food Festival jednako je usmjeren na dobar provod kao i na jačanje lokalne zajednice kroz informiranost i edukaciju. U tom smjeru je nastala i suradnja te podrška Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u njihovom novom preventivnom programu. Na promidžbenom štandu na festivalu mogli ste dobiti informacije o imunizaciji protiv humanog papiloma virusa (HPV) u Federaciji Bosne i Hercegovine te važnosti cijepljenja djevojčica protiv HPV – najčešćeg uzročnika pojave karcinoma vrata maternice u kasnijoj dobi.

Nastavljamo u dobrim ritmovima, okusima i mirisima do 3.9, a ulaz na sve večeri festivala je slobodan. 

Festival možete pratiti na službenim Facebook i Instagram kanalima festivala.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...