Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju novu knjigu pod nazivom “Šetnja”. To je treća knjiga iz njezina opusa i predstavit će se u četvrtak, 20.6.2024. godine u 18:30 sati u HD Hercega Stjepana Kosače, u Maloj galeriji.

Jelena Rozić gostovala je u programu Običnog radija.

Pišem dosta autobiografski i sve je to realno i sirovo, neobrađeno izašlo iz moje glave. Time sam se ponosila kroz tekstove. Šetnja je nešto drukčija, na njoj sam radila dosta dugo. Iskrena je i govori o pravim događajima, emocijama, sjećanjima i najzrelije je nešto što sam do sad napisala.“, kazala je Jelena Rozić.

Za promociju smo pripremili nešto drugačije. To je jedan mali kazališni komadić, predstavljat će profesionalni glumci Miro Barnjak i Nikolina Marić iz ansambla HNK Mostar. Oni će čitati i igrati dijelove iz knjige. Osim glumaca će biti i vokalni ansambl Liron iz Mostar Rock School. Mislim da će biti jedna lijepa umjetnička večer gdje ćemo uživati kroz ulomke iz knjige. Bilo je dosta izazovno uskladiti sve ljude, potrefiti da je Kosača slobodna. I do sad su moje promocije bile malo drugačije od klasičnih ali ovo je stvarno što nisam do sada vidjela i htjela sam da Šetnja ima nešto posebno jer knjiga to zaslužuje.“, govori Jelena Rozić o promociji knjige Šetnja.

Ovo je vrsta epistolarnog romana. Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi dio se zove prije šetnje i u njemu su tekstovi koje sam pisala svome sinu dok je on još bio u utrobi. Centralni dio Šetnja je najviše fokusiran na našu stvarnu šetnju, gdje sin i ja šetamo po Mostaru i kako prolazimo različite lokacije tako mu ja pričam priče. Sve je to uklopljeno u pravu fizičku šetnju i metaforički kroz moj život i moje djetinjstvo i mladost. Imamo i treći dio koji se zove crtice iz šetnje gdje su tekstovi iz doba kada smo bili u karanteni. Cijeli motiv je šetnja gradom Mostarom, šetnja mojim životom, sjećanjima, koje njemu ostavljam u naslijeđe i objašnjavam zašto živimo u Mostaru i nismo otišli negdje kao mnogi.“, zaključuje Jelena Rozić.

Knjige su već u prodaji u mostarskim knjižarama Logovita, Alfa i Ivo Andrić, te u CLAIRE NOEL Art Gallery na Aveniji i u Ljubuškom u Lola Concept Store.

Jelena Rozić dosad je izdala i predstavila roman “Jesi tu?” 2016. godine i zbirku tekstova “Ogledalo duše” 2018. godine, a aktivno piše i objavljuje prozu i poeziju na svom blogu.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Igor Delač: Propagiram pozitivu i htio bi nastupati u Hercegovini

Igor Delač, poznati glazbenik prepoznatljivog glasa predstavlja svoj novi singl...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...