Izložba PULS otvorena u Širokom Brijegu

Izložba slika ”Posavski umjetnički likovni simpozij- PULS” otvorena je u utorak navečer, 12. rujna, u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu u organizaciji Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg i Napretkove zaklade Otvorena kuća Garevac-Modriča.

Tom prigodom svoje radove izložilo je sedam umjetnika: Ivan Bogović, Borislav Božić, Goran Kujundžić, Josip Mijić, Renata Papišta, Jasmina Runje i Marko Šošić.

Kad su voditeljica Napretkove zaklade Otvorena kuća gđa Slavica Mijić Lukač i Ante Kajinić, profesor i akademski slikar 2018. godine pokrenuli projekt Posavski umjetnički likovni simpozij (PULS) u Garevcu, teško da su znali koju će radost i inspiraciju podariti umjetnicima.

Iako je PULS-ov cilj promocija kulture te revitalizacija Bosanske Posavine, ovaj projekt ne postiže samo tu, već unaprijed određenu, temeljnu ideju. Koliko uz samu revitalizaciju ovoga područja ovaj projekt ispunjava i duše umjetnika, jasno pokazuje činjenica da se mnogi od njih vraćaju raditi u predivnoj Otvorenoj kući godinu za godinom.

Sloboda izražavanja, kreativnost, razmjena mišljenja, ideja i znanja te gostoprimstvo gđe Slavice Mijić Lukač obilježile su ovogodišnji simpozij. Nevjerojatno iskustvo upoznavanja ovoga kraja izletom u franjevački samostan, tradicionalnom ljetnom zabavom i druženje s mještanima, omogućilo je umjetnicima nova iskustva te promišljanje o vlastitim radovima iz drugačije perspektive. Projekt PULS, kvalitetno je zamišljen simpozij koji zbog predanosti i ljubavi sudionika prema radu, umjetnosti, novim iskustvima i Bosanskoj Posavini postaje mnogo više od samoga simpozija. Sigurna sam da će PULS svim sudionicima ostati u lijepom sjećanju uz mnogo stečenog iskustva i vrijednih poznanstava, rekla je o izložbi Lorena Šimić, povjesničarka umjetnosti iz Zagreba.

Izložba će biti dostupna za posjetitelje do utorka 3. listopada 2023.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...