Ilhana Kovačević i Dino Alendar: Cilj nam je povećati svijest o umjetnosti u Mostaru

Amela Jusić, Dino Alendar i Ilhana Kovačević su troje istaknutih mladih studenata koji žele pokazati značaj umjetnosti za Mostar.

Studenti su Dizajna interijera s Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Na predmetu Marketing, uz pomoć profesora Veldina Ovčine, rade kampanju za promociju umjetnika u Mostaru. Cilj kampanje je istaknuti talentirane umjetnike našeg grada i približiti njihova djela široj publici.

Dino Alendar i Ilhana Kovačević gostovali su u programu Običnog radija i govorili na temu kampanje “Art Awareness“.

Kampanja se fokusira na buđenje svijesti ljudi o umjetnosti, a istovremeno istaknuti umjetnike grada Mostara kako one poznate, tako i one malo manje poznate. Naš cilj je naglasiti doprinos pojedinca koji svojim radom, inicijativom ili angažmanom doprinosi ljepoti našeg već prelijepog Mostara. Svijest umjetnosti je važna u gradu poput Mostara koji ima bogatu kulturnu baštinu.”, na početku razgovora je istaknula Ilhana Kovačević.

“Cilj je povećati svijest o umjetnosti i osnažiti lokalnu umjetnu scenu. Na našem Instagram profilu može se vidjeti sadržaj o umjetnicima u Mostaru.”, ističe Ilhana Kovačević.

Studij Dizajna interijera na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru neprekidno inspirira svoje studente da se angažiraju u projektnim aktivnostima koje ne samo da razvijaju njihove kreativne vještine, već i promoviraju lokalnu umjetničku scenu.

“Profesor koji stoji iza nas je Veledin Ovčina i odigrao je nezamjenjivu ulogu u realizaciji naše kampanje. Pružio nam je dragocjene smjernice i podršku tijekom kampanje, pružio nam je stručnost i iskustvo koje je nama kao studentima nedostajalo.”, kazala je Ilhana Kovačević.

“Kod profesora Ovčine naučili smo mnogo toga, pogotovu stvari vezane za marketing. Najviše smo koristili u našoj kampanji je ciljna publika, društveni mediji, odnosi s javnošću i brendiranje. Mostar ima različite umjetnosti, od tradicionalne, slikanja, kiparstva do moderne umjetnosti fotografije i street arta. Mi kroz ovu kampanju pružamo umjetnicima platformu za promociju, podršku u razvoju karijere.“, zaključio je Dino Alendar.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...