IDS poziva Milanovića i SDP da poštuju upozorenje Ustavnog suda

IDS je u ponedjeljak pozvao predsjednika Republike Zorana Milanovića i koaliciju predvođenu SDP-om da poštuju upozorenje Ustavnog suda radi uredne provedbe izbora, te zadrže razinu političke kulture i poštovanja institucija koju godinama gradimo.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus upozorio je na potencijalnu štetu koju najava Milanovića da će se kandidirati kao premijerski kandidat koalicije predvođene SDP-om na parlamentarnim izborima, u vrijeme dok obnaša funkciju predsjednika svih građana, može imati na demokratske procese u Hrvatskoj.

“Kandidatura Milanovića i njegovo uključivanje u kampanju dok aktivno obavlja dužnost koja podrazumijeva stranačku nepripadnost predstavlja izravnu opasnost ne samo za legitimno funkcioniranje tih institucija, već i za ustavni poredak. Takav potez smatram podjednako štetnim kao i politički manevar koji je HDZ izveo imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika”, rekao je Paus.

U 8. izbornoj jedinici IDS s partnerima izlazi odvojeno od SDP-a jer su nam Istra i Kvarner na prvom mjestu, ali u drugim dijelovima Hrvatske dali smo načelnu podršku koaliciji lijevo-liberalnih stranaka predvođenih SDP-om i Peđom Grbinom upravo zato da bi se borili protiv iskorištavanja institucija koje HDZ provodi godinama, dodao je.

Istra i Kvarner najrazvijenije su regije u Hrvatskoj zahvaljujući usmjerenoj strategiji razvoja te konstruktivnom radu i trudu svih političkih aktera, a ne politiziranjem i traženjem rupa u zakonima. Ono što smo postigli u našim regijama želimo za cijelu Hrvatsku, a preduvjet za to je da djelujemo unutar okvira razvijenog demokratskog društva, poručio je Paus.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...