Promocija monografije Hrvatske glazbe Mostar u petak u Kosači

U petak, 17. svibnja, Mostar će biti domaćin jednog izuzetnog događaja – promocije monografije Hrvatske glazbe Mostar. Promocija će se održati u Galeriji kraljice Katarine Kosače s početkom u 19 sati. Ovaj značajan događaj obilježava 135 godina od osnutka, čime se čini da je vrijeme za duboko uroniti u bogatu glazbenu povijest ovoga grada.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora (HNS) dr. Dragana Čovića, promocija će okupiti istaknute promotore: Damir Zadro, predsjednik Skupštine Hrvatske glazbe Mostar (HGM), fra Ante Marić, ravnatelj Franjevačke knjižnice, Mladen Bevanda, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), te Darko Juka, urednik monografije.

Ova monografija predstavlja ne samo kapitalno djelo za HGM, već i za širu zajednicu Mostara. Sadrži presjek kulturnih, društvenih i političkih događaja koji su obilježili život Hrvata u ovom gradu. Kroz svoje stranice, čitatelji će biti pozvani na putovanje kroz vrijeme, istražujući raznoliku glazbenu baštinu koja je oblikovala identitet ovog mjesta.

Ova godina je posebno značajna za HGM, jer obilježavaju 135 godina od osnutka. Uz promociju monografije, organizirali su niz događanja, uključujući jazz koncert, prvosvibanjsku budnicu, a u pripremi je i ljetni rođendanski koncert i mnoge druge aktivnosti. Sve su to prilike za zajednicu da se okupi, proslavi i reflektira o važnosti glazbe u njihovim životima.

Promocija monografije Hrvatske glazbe Mostar ne samo da podsjeća na prošlost, već i gleda prema budućnosti. Ona slavi kontinuitet i raznolikost glazbene scene Mostara, dok istovremeno pruža temelj za daljnje istraživanje i razvoj. Ovaj događaj nije samo za ljubitelje glazbe, već i za sve koji cijene bogatstvo kulturnog nasljeđa ovog grada.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane da se pridruže promociji monografije Hrvatske glazbe Mostar u petak, 17. svibnja, u 19 sati. Neka ova večer bude prilika za slavlje, učenje i zajedništvo, dok se zajedno otiskujemo na putovanje kroz zvukove i priče koje oblikuju Mostar.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...