HPD Prenj poziva vas na planinarsko druženje

I ove godine za vikend 07. – 08. 10. 2023. godine, HPD Prenj 1933. Mostar otvara svoja vrata i organizira tradicionalno planinarsko druženje pod nazivom “Mostar Outdoor” i poziva sve zainteresirane planinare i građane svih uzrasta da nam se pridruže na Bogodolu.

To su dani otvorenih vrata našeg Društva u kojima svim zainteresiranima nudimo više informacija o aktivnostima našeg društva kao što su redovni izleti, planinarske i druge škole te obuke, trail utrke i slično. Prilika je to svima da budu sudionici planinarskih tura te se uz ručak i okrjepu druže sa našim članovima. Ovogodišnji događaj je poseban i po tome jer u ovoj godini obilježavamo 90 godina od osnutka HPD-a u Mostaru.

Uživajmo zajedno na svježem zraku i pogledu sa vrha Čabulje!

SUBOTA 7. 10. 2023
Program kreće u subotu u 18:00 sa predstavljanjem knjige “Penjačevi zapisi” poznatog hrvatskog alpiniste i putopisca Stipe Božića. Penjačevi zapisi, nova, šesta knjiga Stipe Božića zasigurno je njegov najveći spisateljski izazov dosad jer je, uz opise penjačkih avantura i bilježenje putositnica, ona je i korak u nešto novo.

Svi posjetitelji će imati priliku čuti životnu filozofiju i uvjerenja koja su vodila krož život jednog od najuspješnijih i najpoznatijih alpinista u ovom dijelu Europe.

Nakon predstavjanja planirano je ugodno druženje uz zakusku, a svi zainteresirani će moći i nabaviti svoj primjerak knjige.

NEDJELJA 8. 10. 2023.
Za nedjelju su planirane dvije planinarske ture s polaskom u 08:00 sati:
– uspon na Veliku Vlajnu 1780 mnv, najveći vrh Čabulje (trajanje 3,5h u jednom smjeru)
– lagana šetnja po obroncima Čabulje za one slabije kondicije (trajanje cca. 1h15m u jednom smjeru)
Za planinarenje je potrebno imati odgovarajuću obuću (planinarske gojzerice), ruksak u kojemu će biti vjetrovka, presvlak, rukavice, kapa, min 2l vode (za turu Velika Vlajna) te čokoladica ili neki manji obrok za okrjepu.

Po povratku je planirano druženje ispred planinarskog doma „Miljenko Bošnjak“ na Bogodolu uz neizostavni planinarski grah od 14:30 sati.

PLANINARSKI SAT ZA DJECU
Također u nedjelju organiziramo “planinarski sat” za djecu koji se sastoji od planinarskih igara I kreativnih radonica, pa prilika je to i za najmlađe da se upoznaju s osnovama planinarenja i steknu znanja i vještine potrebne za planinarenje i siguran i svrsishodan boravak u prirodi. Planinarski sat je namijenjen djeci uzrasta od 9 do 13 godina i početak je planiran u nedjelju u 13:00 ispred planinarskog doma “Miljenko Bošnjak”. Za prijavu i više informacija o Planinarskom satu za djecu možete kontaktirati broj telefona: Martina Zovko (063/459-284) i Anita Kajić-Selak (063/075-473).

Za građane i sve zainteresirane je organiziran besplatan prijevoz autobusom koji kreće u 07:30 sati ispred zgrade Mostarke, a s Bogodola se vraća u popodnevnim satima.


Prijavu za učešće možete izvršiti na sljedećoj poveznici PRIJAVA

Rok za prijavu je 05.10.2023. godine, a prijava je obavezna za sve učesnike kako bi osigurali svoje mjesto u autobusu!

Kontakt osobe ispred Organizatora:
Josip: 063/486 909
Ivan: 063/487 426

SMJEŠTAJ:

Za one koji će nam se možda pridružiti iz udaljenijeg mjesta omogućen je smještaj u Planinarskom domu “Miljenko Bošnjak” u Bogodolu (potrebno je ponijeti vreću za spavanje). Za rezervaciju smještaja kontaktirati organizatora.

Kako je bilo prethodnih godina pogledajte u nastavku:  VIDEO

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...