Hanka Paldum napravila lom na koncertu u Gradini

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se u subotu na velikom koncertu kraljice sevdaha Hanke Paldum u Gradini, nedaleko Virovitice! Bosanskohercegovačka zvijezda nastupila je u sklopu manifestacije “Gradinska večer tambure i sevdaha”, a organizatori koncerta su nam potvrdili da nikada u povijesti grada Gradine nije održan koncert ovih razmjera.

Nikada ni jedan izvođač nije uspio ovdje okupiti toliko naroda na koncertu, kao što je to pošlo za rukom Hanki Paldum“, komentirao je održani koncert Ivan Matić, direktor tvrtke GUMIX Elastor iz Gradine, koja je ovim koncertom obilježavala 30 godina uspješnog rada. Unatoč velikim vrućinama, publika se nije dala smesti i u velikom broju pohrlila na koncert koji se mjesecima najavljivao. Više od dva sata, sve generacije publike pjevale su u glas sve velike Hankine hitove: “Ali pamtim još”, “Zlatne žice”, “Zelene oči”, “Voljela sam voljela”, “Mojoj majci”, “Što svaka žena sanja”, “Avlije, avlije”, “Ne dirajte uspomene”, samo su neki od Hankinih poznatih hitova koji su se te večeri mogli čuti.

Još smo pod dojmom s ovog sjajnog koncerta. Toliko je ljudi došlo da nas čuje, na tisuće i tisuće ljudi. Predivna publika koja je znala sve moje pjesme, divni domaćini u Gradini koji su nas dočekali, sve je bilo baš za poželjeti”,  svoj je doživljaj komentirala Hanka Paldum, koju su u Gradini ponovno pratili, uz ostale članove benda, vrhunski glazbenici Samir Hodžić na harmonici i Almir Aka Hukelić na gitari.

Svoj je koncertni trijumf Hanka Paldum završila pjesmom „Ne dirajte mi ravnicu“, na oduševljenje slavonske publike, a na bini joj se tada pridružio i Miroslav Škoro, koji je također održao svoj koncert u sklopu “Gradinske večeri tambure i sevdaha”.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Marija Mila Milas: Bitna je ljubav prema glazbi i instrumentu koji sviramo

Marija Mila Milas rođena je u Mostaru 12. kolovoza...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...