Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda posjetila CBBiH

Guvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), dr. Jasmina Selimović, razgovarala je s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodila šefica misije za Bosnu i Hercegovinu, gđa Alina Iancu. Posjeta je bila prilika za razmjenu mišljenja o ključnim aktivnostima i izazovima s kojima se suočava financijski sektor Bosne i Hercegovine.

U tijeku razgovora, guvernerka Selimović je detaljno predstavila aktivnosti i dostignuća CBBiH, naglasivši njen kontinuirani rad na ispunjavanju zakonskog mandata i implementaciji strateških ciljeva. Posebno je istaknuto uspješno očuvanje monetarne stabilnosti u BiH kroz učinkovit aranžman valutnog odbora, što predstavlja značajan doprinos u kontekstu aktualne geopolitičke situacije. Ovaj napor je naišao na punu podršku prisutnih predstavnika MMF-a.

Teme razgovora obuhvatile su i analizu ekonomskih i financijskih trendova, kao i implementaciju preporuka MMF-a i ostale programe tehničke suradnje između MMF-a i CBBiH. Naglašena je važnost kontinuirane koordinacije i suradnje unutar Stalnog odbora za financijsku stabilnost BiH kojeg predvodi CBBiH.

Guvernerka Selimović je, osim toga, ukazala na trenutne i buduće aktivnosti Centralne banke, posebno naglašavajući pozitivne financijske rezultate ostvarene zahvaljujući pravovremenom i uspješnom restrukturiranju portfolija deviznih rezervi, usklađenom s promjenama politike u euro zoni. Ovi rezultati odražavaju posvećenost CBBiH visokim standardima financijskog upravljanja i stabilnosti.

Sastanku s delegacijom MMF-a sudjelovali su, pored šefice misije za BiH, i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, g. Andreas Tudyk, te drugi članovi delegacije MMF-a i predstavnici Uprave CBBiH, čime je dodatno potvrđena čvrsta osnova za nastavak produktivne suradnje između dvije institucije.

CBBiH ostaje predana svojoj ulozi u očuvanju financijske stabilnosti i doprinosa ekonomskom prosperitetu BiH, kroz kontinuiranu saradnju sa MMF-om i drugim međunarodnim partnerima.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...