Predsjednica Buhač na proglašenju Mostara Europskim gradom vina

U povodu proglašenja Mostara Europskim gradom vina Dionisio 2024. od strane Europske mreže vinskih gradova RECEVIN, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač danas je u vijećnici Grada Mostara sudjelovala na sastanku umrežavanja između domaćih i međunarodnih sudionika u vinskomu turizmu.

Sastanak je održan s ciljem predstavljanja Grada Mostara kao početne točke Vinske ceste Hercegovina, kao i same Vinske ceste certificirane od strane Iter Vitisa. Događaju je nazočio veliki broj predstavnika vinskih regija i udruga iz Europe, a predsjednica Vlade u uvodnomu je obraćanju naglasila kako je proglašenje Mostara Europskim gradom vina još jednim vrhunskim uspjehom u promociji ovoga podneblja.

– Iskoristit ću prigodu od srca čestitati svima koji su posvjedočili znanje, umijeće i predanost u iskorištavanju bogomdanih kapaciteta naše zemlje, Hercegovine, spojem onoga čime nas je darovala priroda, potom naslijeđenih znanja od naših predaka te uvođenjem suvremenih tehnologija. Dosegnuli ste sami vrh globalnoga vinskog tržišta, s nagradama i priznanjima koje dolaze sa svih strana svijeta. Mi vas, što ćete vjerujem i sami posvjedočiti, poimamo kao strateški ogranak naše velike gospodarske grane koja se zove turizam i kojoj, u skladu sa svojim smjernicama, strategijama i programima, nastojimo dati snažan vjetar u leđa i ispisati novu stranicu povijesti. Radite upravo ono što je naš strateški cilj, stapanje poljoprivredne proizvodnje, gastronomije i ugostiteljstva, kulturne i povijesne baštine te prirodnih bogatstava u jedinstvenu turističku ponudu koja će biti prepoznata u cijelom svijetu i postati temeljem razvitka HNŽ-a – kazala je Buhač, poručivši kako će u Vladi HNŽ-a i nadalje imati prijatelja i partnera.

Zbivanju je nazočio i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a Emil Balavac.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...