Festival “POWER OF SUSTAINABILITY 2023”: Regionalni lideri održivog poslovanja u Mostaru

Mostar će biti epicentar regionalnog održivog poslovanja od 21. do 22. rujna 2023. godine, kada se regionalni i europski lideri iz privatnog i javnog sektora okupljaju na skupu pod nazivom “POWER OF SUSTAINABILITY FESTIVAL 2023”. Ovaj prestižni događaj okupit će stručnjake, investitore i donosioce odluka s ciljem razmjene ideja i promoviranja održivog razvoja u regiji Zapadnog Balkana, u organizaciji Vijeća stranih investitora BiH i Tehnološkog parka ,,Intera’’, a uz pokroviteljstvo Grada Mostara i Federalnog ministarstva okoliša i turizma Bosne i Hercegovine.

Nasiha Pozder, Federalna ministrica okoliša i turizma BiH, te iskusna arhitektica i stručnjak za urbanizam, će podijeliti svoje bogato znanje i iskustvo u oblasti održivog urbanog razvoja. Stevan Vuković iz Švicarske i Mirella Sidro iz Njemačke, dugogodišnji stručnjaci za e-mobilnost istražit će kako električna mobilnost može doprinijeti održivijoj budućnosti transportnog sektora, svoja znanja na ovu temu. Valentin Ilievski, viši potpredsjednik Messer Grupe za Jugoistočnu Europu održat će predavanje na temu upotrebe hidrogena kao goriva budućnosti.

Miloš Kostić, investitor i stručnjak za obnovljive izvore energije koji stoji iza izgradnje 200 solarnih elektrana dolazi iz Beograda i podijelit će svoje bogato znanje o investicijama u zelenu energiju i elektromobilnost.

Festival će obuhvatiti ključne teme poput ulaganja u zelenu energiju, primjene cirkularne ekonomije, e-mobilnosti, te održivog razvoja u turizmu, a sudionici će imati priliku da kroz diskusije i interakcije na svakom od panela, steknu uvide o novim rješenjima za održivu budućnost.

Govornici na panelima podijelit će svoja znanja i iskustva iz projekata koje provode u BiH, regionu Zapadnog Balkana i svijetu, a uključuju: Karlo Guštin, iz kompanije Ericsson NIkola Tesla iz Hrvatske govorit će o projektu iz područja održivog turizma, NJ.V. Nikolu Petrovića Njegoša, Princa prestolonasljednika Crne Gore i arhitektu iz Pariza koji će predstaviti inovativna rješenja za upravljanje otpadom; Nikolu Bitraka, stručnjaka za energetiku iz Sjeverne Makedonije i Bugarske. Posebno se radujemo dolasku Briseide Gjoza, su-osnivačice ConsciESG, eksperta iz oblasti ESG ocjenjivanja koja radi na relaciji SAD/ Albanija.

Pored nabrojanih, tu su i domaći stručnjaci: Tomislav Lukić, savjetnik ministra Federalnog ministarstva okoliša i turizma Bosne i Hercegovine; Goran Krstović, stručnjak za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, Sanela Karić, predsjednica Odbora za održivi razvoj i direktorica Fondacije Adriatic Vareš, Zoran Tabak predstavnik Elektroprivrede HZHB.

Učešće na događaju “POWER OF SUSTAINABILITY FESTIVAL 2023” je besplatno, a organizatori pozivaju sve predstavnike kompanija, vlade i nevladinog sektora koji žele sudjelovati i saznati više o održivom poslovanju da se registriraju putem ovog linka

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...