Evanđelje dana i Sjeme (Mt 28,8-15)

Evanđelje dana (Mt 28,8-15)

U ono vrijeme: Žene otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: »Zdravo!« One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: »Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!«

Dok su one odlazile, gle, neki od straže dođoše u grad i javiše glavarima svećeničkim sve što se dogodilo. Oni se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima govoreći: »Recite: ‘Noću, dok smo mi spavali, dođoše njegovi učenici i ukradoše ga’ Ako to dočuje upravitelj, mi ćemo ga uvjeriti i sve učiniti da vi budete bez brige.« Oni uzeše novac i učiniše kako bijahu poučeni. I razglasilo se to među Židovima — sve do danas.

Riječ Gospodnja.

Sjeme (Mt 28,8-15) – O. Lorenzo Montecalvo

O, vi žene koje služite, ljubite i hvalite Gospodina u vašim crkvama, idite i navijestite vašim župnicima da je Gospodin uskrsnuo od mrtvih. Danas oni koji moraju vjernije i radosnije vjerovati i objavljivati Kristovo Uskrsnuće su upravo svećenici. Postoje neki svećenici koji uopće nemaju lice i srce Kristovo. Jedna vrsta svećenika slijedi primjer Saduceja koji žive u hramu samo kako bi zarađivali novac. Cilj njihovih obreda je nagomilavanje novca. Postoji i drugi tip svećenika koji slijede primjer Farizeja. To su svećenici koji koriste oltar kao pozornicu. Njihovi obredi, iako izvana savršeni, vrše se bez duha i istine. Postoji još jedna vrsta svećenika koji su, kao Pismoznanci, više posvećeni dobivanju diplome iz teologije, nego evangelizaciji. Konačno, postoji još jedna vrsta svećenika koji su obeshrabreni, te žive u hramu bez revnosti. Oni su lijeni.

Uskrsnuli Krist vam, u ovo Vazmeno vrijeme, povjerava misiju naviještanja, s majčinskom snagom, ovim vrstama svećenika koji žive u hramu Crkve, da je On uskrsnuo i da će jednog dana doći suditi žive i mrtve. Ne bojte se reći nama svećenicima koji živimo kao da Isus nije uskrsnuo: “Obratite se i vjerujte Evanđelju”. Nemojte podbaciti u ovoj vašoj misiji. Vi žene koje ljubite Gospodina znate reći pravu stvar pravim tonom i u pravom trenutku. Ako vas svećenik posluša i obrati se, velika će biti vaša plaća.

Ne dopustite da prođe ovo Vazmeno vrijeme, a da ne upalite oganj Istine i evanđeoske Ljubavi u životima ovih svećenika koji su kao ugasli ugljen. Crkva i svijet, nikad kao danas, imaju potrebu svetih svećenika kako bi župske zajednice bile kao ognjišta ispunjena gorljivim kršćanima.

Budite blizu svećenicima s bratskom i majčinskom ljubavlju. Ohrabrujte gorljive svećenike da budu još gorljiviji i revniji kako bi ljubav Uskrsnuloga trijumfirala u svakom ljudskom srcu. Hvala vam što ste vjerne službenice Riječi Božje. Aleluja. Aleluja.

Sjeme od O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja
S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...