Održan događaj Info eTwinning dani

Agencija za predškolsko osnovno i srednje obrazovanje, u suradnji s eTwinning ambasadorima, organizirala je Info eTwinning dane u Sarajevu (19.3.) i Mostaru (20.3.) te je tom prigodom predstavila Europsku obrazovnu platformu za školsko obrazovanje (ESEP), unutar koje djeluje eTwinning zajednica i održala niz aktivnosti za nastavnike i učenike osnovnih i srednjih škola.

eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika od predškolskog obrazovanja do srednje škole. eTwinning europska odgojno-obrazovna zajednica služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja i rada na zajedničkim virtualnim projektima. „Ishodi su višestruki. Sve one stvari koje se u školi zapravo ne uče , kroz eTwinning praktično se stiču i ugrade u kompetencije osobe“ –poručile su eTwinning ambasadorice.  O godišnjoj eTwinning temi „Dobrobit u školi“ zainteresirani su imali priliku saznati više od eksperata iz oblasti obrazovanja, sudionika panel rasprava koje su održane u okviru promotivnih događaja.

Ove godine eTwinning obilježava jubilarnih 10 godina u Bosni i Hercegovini, a premda broj korisnika, registriranih eTwinnera, kontinuirano raste, još uvijek nije na onoj, priželjkivanoj razini. Kroz prezentacije primjera dobre prakse škola, nastavnika i učenika uključenih u eTwinning zajednicu nastoji se potaći obrazovna javnost da postane dijelom „zajednice škola u Europi“ te iskoristi priliku za stručna usavršavanja koja joj se nude.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Muhamed Garib: Svako zasađeno drvo čini pluća grada

Na temu "Unaprjeđenje stanja okoliša urbanih i ruralnih sredina"...