Električni orgazam u Tvornici Kulture – Gile i Švaba predstavili tri albuma, družili se s fanovima i potpisivali ploče

Tvornicom Kulture sinoć je zavladao Električni orgazam – ikonska lica Gile i Švaba razgovarali su s publikom i fanovima, potpisivali ploče te najavili veliki koncert, 4. studenog, u Tvornici Kulture.

“Tema koncerta je obljetnica našeg albuma ‘Les Chansones Populaires’ koji ove godine slavi 40 godina od prve objave. Reizdanje na vinilu izgleda sjajno. Na koncertu ćemo svirati šest od osam pesama, i većinu tih pesama, osim ‘Locomotion’, nismo svirali kojih 40 godina. To je svakako ekskluzivan koncert jer posle te pesme više nećemo svirati. Naravno, ostatak koncerta svirat ćemo najveće hitove i važne pesme iz svih perioda”, rekao je frontmen Srđan Gojković Gile

Na Meet&Greet-u Gile i Švaba predstavili su i preostala dva ovogodišnja izdanja. Koncertni album “Električni orgazam – Warszava ’81”, na kojem su remasterirane snimke s originalnih audio kaseta te CD i blu-ray “En Vivo En La Fábrica”, live album snimljen na prošlogodišnjem koncertu u Tvornici kulture.

“Odlazak u Warszavu bio je naša prva velika turneja. I sami smo ostali iznenađeni kako je sve prošlo jer Poljaci nisu ni znali tko smo niti su znali naše pesme. Znate, onda nije bilo YouTube-a. Na našu sreću, koncert je snimljen i to doslovno na audio kaseti i posle malo popravljen u postprodukciji tako da imamo originalan audio zapisan u nekim gerilskim, danas nezamislivim uvjetima”, osvrnuo se Gile.

CD i blu-ray “En Vivo En La Fábrica”snimka je odličnog koncerta, održanog prije nepunih godinu dana u Tvornici kulture kojim je Električni orgazam obilježio četrdeset godina od objave albuma “Lišće prekriva Lisabon”, albumom prvi put objavljenim 1982. godine koji je Gile istaknuo kao prekretnicu u karijeri benda.

Nakon druženja večer je nastavljena odličnom svirkom grupe Disco Blues platformom glazbenika koji djeluju s ciljem da velikim hitovima i poznatim klasicima podare novo, svježe i plesno ruho. Gile im se pridružio u kultnoj pjesmi Električnog orgazma “Bejbe ti nisi tu”.

Električni orgazam održao je svoj prvi nastup u lipnju davne 1980. godine. Početkom 1981. s grupama Idoli i Šarlo akrobata snimaju LP “Paket aranžman” na kojem su zastupljene tri njihove pjesme. U nešto više od 40 godina karijere objavili su 11 studijskih, 7 koncertnih i 5 kompilacijskih albuma. 

Novi val – on se ponovno budi, a krokodili opet dolaze – da parafraziramo nikad zaboravljene pjesme Šarla akrobate i Električnog orgazma; 40 godina kasnije identično svjež, porukama i dalje snažno nabijen, glazbeno i kreativno briljantan.


 

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...