Dugogodišnja podrška Općine Novi Grad Centru za rani rast i razvoj

Općina Novi Grad, dvanaestu godinu zaredom, izdvaja sredstva za sufinanciranje rada Centra za rani rast i razvoj koji djeluje u okviru organizacije SOS Dječija sela u BiH. Ove godine, Općina će podržati rad Centra donacijom u iznosu od 45.000,00 KM čime će biti omogućen nastavak pružanja besplatne stručne pomoći djeci i roditeljima iz zajednice.

Želim se zahvaliti ovim ljudima koji brinu za Centar za rani rast i razvoj i sretan sam što imamo ovakvu organizaciju koja realizira ovaj veoma značajan projekt. Sredstva koja Općina ove godine izdvaja za rad Centra za rani rast i razvoj iznose 45.000 KM i možemo reći da će biti korisno utrošena za djecu i roditelje i njihove potrebe. Kada je počeo ovaj projekt, bilo je oko 50-ak općina koje su podržavale projekt, mislim da smo jedini koji smo nastavili svoju podršku do danas. Mi ćemo i dalje sigurno surađivati sa SOS Dječijim selima u BiH, oni imaju jako veliko i bogato iskustvo i želimo da radimo sa njima na ovakvim i sličnim projektima”, rekao je gospodin Delalić.

Centar za rani rast i razvoj prvi je akreditirani i certificirani Centar u BiH te je i ove godine ispunio sve akreditacijske standarde Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji BiH – AKAZ. Iz Organizacije su izrazili zahvalnost te istakli važnost podrške lokalnih partnera za sve obitelji u zajednici.

Važnost Centra za rani rast i razvoj je višestruka za obitelji i zajednicu. Glavni cilj ovih servisa je rano uočavanje eventualnih odstupanja u razvoju kod djece, otklanjanje razvojnih zaostataka u slučaju detekcije te izgradnja kapacitete roditelja i staratelja da se brinu za svoju djecu tako da zdravo odrastaju. Naš tim stručnjaka svojim profesionalnim pristupom i predanim radom doprinosi ostvarenju ciljeva i postizanju zajedničkih uspjeha, stoga nam je važna i kontinuirana podrška naših lokalnih partnera. Zahvaljujući Općini Novi Grad, godišnje podržimo više od 300 djece i 200 roditelja kroz aktivnosti Centra, i upravo zbog toga možemo reći da je ovo zajednički uspjeh“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri desetljeća, a kroz programe jačanja obitelji pomaže socijalno ugroženim obiteljima te radi na preveniranju izdvajanja djece iz obitelji porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici  www.sos-ds.ba.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

HBK o pastoralu stranaca: Uskoro dolazi svećenik s Filipina

Predstavnici Hrvatske biskupske konferencije na kraju plenarnog zasjedanja HBK, javnost su...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...