Dubrovnik: Predstavnici Napretka na panel raspravi o turizmu

Panel rasprava “Turistički prihvatni kapacitet kao upravljački alat u destinacijskom menadžmentu” okupio je u petak u hotelu Lacroma u Dubrovniku dugogodišnje turističke djelatnike i važne osobe iz dubrovačkog turizma. S obzirom na, kako je istaknuto, sve agresivniji turistički razvoj koji rezultira brojnim problemima na lokalnoj razini, nužno je aktivno promišljati o strategijama povećanja ‘otpornosti’ destinacije na vanjske ugroze. Odnosno o načinu na koji je moguće osnažiti kapacitete turističkih odredišta za održivi i uravnoteženi razvoj. U tome kontekstu se kao jedan od glavnih alata učinkovitog i proak­tivnog destinacijskog menadžmenta nameće potreba pro­cjene prihvatnog kapaciteta turističkog odredišta, što je bila tema ove rasprave.

Organizatori panela bili su Grad DubrovnikLibertas međunarodno sveučilišteInstitut za turizam i HKD Napredak Dubrovnik.

Uvodničari su bili doc. dr. sc. Damir Krešić (Institut za turizam, ravnatelj i dopredsjednik HKD Napredak) i dr. sc. Izidora Marković Vukadin (Institut za turizam, viša znanstvena suradnica) dok su panelisti na raspravi bili Mato Franković (Grad Dubrovnik, gradonačelnik), Neven Ivandić (Institut za turizam, viši znanstveni suradnik), Ivan Maslać (HKD Napredak – Dubrovnik, predsjednik), Nikolina Trojić (Libertas međunarodno sveučilište, predavač).

Panel raspravi nazočili su i predsjednik HKD Napredak dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Miroslav Landeka, član Središnje uprave HKD Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Goran Štrbac.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak kojega su činili: predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednici: doc. dr. sc. Damir Krešić i Miroslav Landeka, član Središnje uprave HKD Napredak prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Goran Štrbac, održalo je sastanak s predstavnicima dubrovačkog Napretka: predsjednikom Ivanom Maslaćem, Milanom Perićem i Marinkom Marićem.

U ugodnom i prijateljskom razgovoru sudionici su razgovarali o jačanju veza i unaprjeđenju suradnje između Središnjice i dubrovačkog Napretka. Također, bilo je riječi i o budućim aktivnostima u radu i projektima HKD Napredak Dubrovnik.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod MSC Aries za...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...