Dr. Markić ismijala Index: I nju uključili u blaćenje Bartulice

U kampanji blaćenja zastupnika Domovinskog pokreta Stjepe Bartulice portal Index je, dan prije predizborne šutnje, objavio i neistine o dr. Željki Markić, izvršnoj direktorici udruge U ime obitelji. Index je u svojim tekstovima napadao Bartulicu zbog kredita i kupnje kuće na Prviću. U jednom od tekstova uključili su i dr. Markić. Napisali su i neistine kako je na Prviću prošle godine s njim boravila i dr. Markić te kako je to bio očit znak da će Bartulica kupiti kuću. U nastavku donosimo njezin demantij dostavljen Indexu, u kojem ih je ismijala.

“Poštovana gospođo Žderić,

Iako sam svjesna da redakcija Index.hr-a u profesionalnom smislu prolazi kroz težak period, jer Vaša aktivna uključenost u kampanju protiv g. Bartulice, kandidata za EU parlament – nije dala željene rezultate, nažalost, moram reagirati na neistine objavljene u Vašem članku od 7. lipnja 2024. (dan prije izborne šutnje): 

Molim Vas za objavu ovog demantija:

U članku od 7. 6. 2024. pod naslovom: ”Bili smo na Prviću gdje je Bartulica kupio kuću, evo što kažu njegovi budući susjedi”, čija ste autorica, izneseno je više neistina:

1. „A da će Bartulica kupiti kuću u njihovom mjestu, pričalo se još prošlog ljeta, kad je s njim na otoku boravila Željka Markić.“

2. „Prošlo ljeto sam ga vidjela u društvu Željke Markić. Očito su jako dobri prijatelji, a primijetila sam da se, kada dođu ovdje, najviše druže sa svećenikom.“

Potpuna izmišljotina o boravku na Prviću sa g. Bartulicom

Ad 1.) „A da će Bartulica kupiti kuću u njihovom mjestu, pričalo se još prošlog ljeta, kad je s njim na otoku boravila Željka Markić.“

Potpuna je izmišljotina da sam prošlo ljeto boravila na Prviću sa g. Bartulicom. Molim Vas da tu laž koja ne odgovara činjenicama maknete iz gore navedenog teksta, a sve usvrhu točnog informiranja Vaših čitatelja.

Uz to, poznavajući Prvićane, koji su marljivi, pametni i logični ljudi, sklona sam pretpostaviti da je predmetna misaona konstrukcija prema kojoj bi moj boravak na Prviću s nekom osobom automatski bio znak da će ta osoba na otoku kupiti kuću, ipak logički biser na koji autorska prava polažete Vi osobno, a nikako mještani, za mene jednog od najljepših otoka srednjeg Jadrana.

Ad 2) „Prošlo ljeto sam ga vidjela u društvu Željke Markić. Očito su jako dobri prijatelji, a primijetila sam da se, kada dođu ovdje, najviše druže sa svećenikom.“

Izmišljotina je da sam prošlo ljeto u društvu eurozastupnika Bartulice bila na otoku Prviću pa u tom smislu g. Bartulicu nitko nije niti mogao vidjeti u mojem društvu na toj lokaciji. Molim Vas da i tu laž maknete iz gore navedenog teksta, a u svrhu točnog informiranja Vaših čitatelja.

Što se tiče mojih druženja sa svećenikom Katoličke crkve na otoku Prviću, mogu samo poželjeti i Vašem neimenovanom izvoru (ako on uopće postoji) što više sadržajno provedenog vremena u društvu prvićkog župnika. A sve u svrhu promjene srca i odmaka od zlonamjernog izmišljanja i fantaziranja – prema istinoljubivom realitetu.”, zaključila je dr. Željka Markić.

Indexovo blaćenje Bartulice

Podsjetimo, portal Index.hr objavio članak pod naslovom “Bartulica i žena mjesečno zarade 3600 eura, na kredit im ode 3562. Od čega žive?”. Pišu da je Bartulica prošle godine podigao novi kredit od 270 tisuća eura kod Zagrebačke banke te da je u prosincu kupio kuću i vrt na otoku Prviću, ali da to nije unio u imovinsku karticu. Zadnje ažuriranje imovinske kartice Bartulica je podnio sredinom veljače ove godine i u njemu je naveden samo kredit iz 2013., objavio je Index.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je predmet protiv zastupnika Stjepe Bartulice vezano za eventualni nesklad u imovinskoj kartici nakon što mediji objavili da u nju nije upisao ni kuću ni kredit. Povjerenstvo je za Narod.hr objasnilo u kojem roku dužnosnici moraju unijeti promjene te što je problem u slučaju Bartulice.

Saborski zastupnik DP-a Stephen Bartulica medijima je poslao priopćenje putem odvjetničkog ureda, vezano za napise o njegovoj imovini, u kojem je sve objasnio.

Kampanja blaćenja koju je Index proveo u tjednu prije izbora za Europski parlament nije uspjela. Bartulica je na listi DP-a za EU parlament osvojio čak 35.303 preferencijalnih glasova.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...