DP potpisao koalicijski sporazum s partnerima

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas je sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnima zastupnicima potpisao koalicijski sporazum poručivši kako žele povjerenje za promjene na bolje za građane.

Penava je na konferenciji za novinare kao glavne prioritete označio rješavanje demografskog problema, zaštitu hrvatske poljoprivrede, vraćanje života u sela i sprječavanje ilegalnih imigracija kako bi Hrvatska s njezinim građanima ostala najsigurnija zemlja Europske unije.

Kao treća politika snaga idemo uzeti ono što nam pripada, na što su hrvatski narod i birači spremni i vidjeti koje su opcije relevantne, istaknuo je dodavši kako nisu ovdje zbog svojih taština, imena i prezimena, nego rješavanja ključnih hrvatskih problema po prioritetima. Uvjeren je da bez njih neće moći biti formirana iduća vlada.

Na novinarski upit je li mu bliži HDZ ili SDP rekao je kako je to prvenstveno onaj tko će, kao pouzdaniji partner podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te da su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise.

– To nikako ne može biti SDSS ni Možemo, jer ono što radi premijer Plenković sa Pupovcem i Stanimirovićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti, poručio je Penava.

Dodao je kao Hrvatska treba konačno dobiti Vladu i vlast koja će početi voditi brigu o interesima građana , a ne o taštinama dva brda kako što imamo sada.

Pozvao je birače da ne nasjedaju na priču o samo dva izbora i biranju manjeg zla.

Upitan vide li se u suradnji s Milanovićem na “trećoj republici”, Penava je rekao je kako ga to ne zanima i da DP-a nema u toj priči, nego u vraćanju suverenosti u punom opsegu od poljoprivrede do financijskog i naftnog sektora. Imamo republiku već više od 30 godina u kojoj stvari nisu dobre, iz koje je u 12 godina iselilo pola milijuna građana.

Rekao je kako bi im Most bio prihvatljiv partner i da su mu nudili koaliciju , jer i je svjetonazorski blizak i izrazio žaljenje što do toga nije došlo.

– Ustavni sud koji kadroviraju HDZ i SDP je višak, jer nije meritoran i zbog toga jer služi tim strankama, a ne svojoj svrsi da bude objektivna brana i zaštita Ustava i njegovih vrijednost, ustvrdio je Penava.

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić zauzeo se za strogo kažnjavanje ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no da ne treba izjednačavati kriminalce s izbjeglicama i ljudima u potrebi.

Ustvrdio je kako je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, a da će nakon objave izbornih rezultata vidjeti koliko su jaki i koliko su drugi jaki.

– S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenili su nekoliko predsjednika i sve su korumpiraniji, ustvrdio je. 

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...