“Došlo je vrijeme da napravimo demokratski test naših postignuća”

Premijer Andrej Plenković u Bukureštu je odgovarao na novinarska pitanja pa i o izboru ravnatelja SOA-e te skorim izborima.

– Mi idemo na izbore za Hrvatski sabor prije europskih izbora. Smatramo da je došlo vrijeme da napravimo demokratski test naših postignuća u zadnjih osam godina. Imali smo ogromne izazove, ali isto tako realizirali velika postignuća za hrvatske građane, za hrvatsko gospodarstvo. Pokazali smo da znamo kako očuvati socijalnu koheziju u krizama, kako pomoći onima koji su najugroženiji, bilo da je riječ o umirovljenicima, ljudima koji primaju različite socijalne naknade, kako da subvencioniramo cijenu struje, kako da subvencioniramo cijenu plina, kako da subvencioniramo cijenu naftnih derivata. I tom politikom, za nas inače u smislu naše političke filozofije neuobičajenog državnog intervencionizma – očuvali smo da su svi na nogama, rekao je premijer Plenković.

Odgovarajući na pitanja novinara o izboru ravnatelja SOA-e, kazao je da nema problema oko toga da se saborski odbori sastaju.

– Saborski odbori se mogu sastaviti. To je nevezano od toga kada se raspušta Sabor. Svi su zastupnici dok ne zasjedne nova garnitura, tj. novoizabrani saziv Sabora. Što se nas tiče, prijedlog će biti aktualni šef SOA-e, Daniel Markić. Očekujemo da on i nastavi svoj posao, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Premijer je u Bukureštu na kongresu Europske pučke stranke gdje je Ursula von der Leyen potvrđena kao kandidatkinja stranke za predsjednicu Europske komisije.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...