“Di si lipa”, novi hit splitske grupe Trio Gušt

Legendarni splitski Trio Gušt objavio je novi singl “Di si lipa”. Nakon nešto više od pola godine od posljednjeg singla “Mare”, Želimir DundićRade Konstantinović i Gordan snimili su po svemu sudeći, ljetni hit. U prilog tome govore brojne pohvale i pregledi koje su skupili u samo jedan dan od objave.

“U slučajnom razgovoru s Juricom Pađenom, našim starim prijateljem, rekao sam daj Jura, ako ti padne što na pamet, napravi neku veselu pjesmu u našem stilu. Nije prošla ura vremena on govori imam nešto aktualno, taman za vas”, objasnio je Dundo, frontman grupe.

Jurica Pađen napisao je glazbu i tekst, a aranžmanski je pjesmu upakirao Ante Toni Lasan. Za pjesmu je odmah snimljen i videospot u režiji Marija Krište, a uz vesele članove trija protagonisti u videu su i Magdalena Igor.

Ovaj legendarni splitski trio već je četrdeset godina u istom sastavu, a svoj prvi studijski album “Trio Gušt Split” objavili su 1985. godine. Naslovima njihovih albuma poput “Fešta”, “Dernek”“Tulum Domjenak”“Fajrunt”, “Šušur” i ostalima nagovjestili su i karakter svojih pjesama. Bilo da se radi o obradama ili autorskim pjesmama Trio Gušt je svojim slušateljima uvijek garantirao veselje.

Inače, trio je nastao kad su kao članovi KUDŽ Filip Dević trebali poći na turneju po Australiji i Novom Zelandu. Zbog nedostatnih financijskih sredstava, odlučeno je da Dundić, Konstantinović i Šegvić ne idu, a folklorna skupina koja je otputovala plesala je uz glazbenu matricu stoga su njih trojica iz dišpeta istupili iz društva. Nastanak grupe i što ih je sve ove godine održalo zajedno Dundo je opisao u svojoj knjizi “Priče pokraj puta” objavljenoj prije pet godina.

Zavidne energije i nakon četrdeset godina, Trio Gušt u planovima su za ljetnu sezonu, a otkrili su kako im je velika želja nastupiti i na predstojećem CMC festivalu u Vodicama.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...