Denis Lasić: Do ljeta 2026. u funkciji bi trebala biti autocesta 5C od Tarčina do Save

S ponovnim pokretanjem radova na dionici Vranduk – Ponirak “Autoceste FBiH“ aktivirale su i deseto gradilište na cestovnoj infrastrukturi u ovom entitetu, od kojih je većina na Koridoru 5C. Prema riječima direktora Denisa Lasića, radi se o dionici dugoj svega 5,3 kilometra, ali je građevinski veoma teška.

Potrošeni iznos

– To je bio slučaj koji smo, kao nova uprava, suspendirali, jer smo zatekli situaciju da je kompletan planiran iznos potrošen na trećini projekta. Zajedno s financijerom, podvukli smo crtu i dogovorili, nakon što su izvođaču neka sredstva bila i pretplaćena, određeni povrat sredstava. Tu je ušteđeno na desetine miliona eura, pa se radovi nastavljaju nakon što je potpisan aneks ugovora – pojašnjava Lasić.

Na sjevernom dijelu Koridora 5C u narednih dvadesetak dana bit će potpisan ugovor o izgradnji posljednje dionice Ozimice – Poprikuše, s čak devet mostova, čime će biti aktivirana kompletna trasa Zenica – sjever. Na južnom dijelu koridora prije ljetne sezone u funkciji će biti most Počitelj, dionica Buna – Počitelj. U svibnju bi trebala početi gradnja dionice Mostar Jug – Tunel Kvanj, početkom ljeta i probijanje tunela Kvanj s dionicom prema Buni, početak gradnje dionice Mostar Sjever – Mostar Jug očekuje se krajem ljeta, a tunela Prenj do listopada.

Pokrenuti radovi na dionici Vranduk – Ponirak.

– Mi u ovom trenutku imamo oko 1,2 milijarde eura za aktivne projekte, još oko milijardu ćemo potpisati. Sve su to nova sredstva koja se usisavaju u FBiH – ističe Lasić.

Za šest godina

Do ljeta 2026. godine u funkciji bi trebao biti autocesta 5C od Tarčina do Save, a završetak kompletnoga koridora ovisi o najzahtjevnijem objektu – tunelu Prenj. Njegova gradnja bit će započeta ove godine i trajat će šest godina, a do tada će svi ostali poslovi uveliko biti okončani. Financijska konstrukcija cjelokupnog Koridora 5C je zaokružena, pa je plan „Autocesta FBiH“, uz izgradnju tunela Hranjen i brze ceste prema Goraždu, da i Tuzlu i Bihać poveže s glavnim gradom. Projekti su preduvjet pripremama za nastavak priprema, eksproprijaciju i početak radova i svi su u završnim fazama.

Podvukli crtu

Za projekte koji su, kaže Lasić, išli „naopako“, poput dionice Vranduk – Ponirak ili tunela Hranjen, gdje je novac trošen brže od urađenog, Uprava je podvukla crtu i napravila preduvjete da se ide dalje, a utvrđivanje eventualne odgovornosti posao je drugih institucija. Sumnje javnosti izazvala su i oštećenja na mostu Počitelj prije nego što je on i pušten u upotrebu./avaz.ba/

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...