Darko Šunjić: Dođite na “Jazzy day” koncert Hrvatske glazbe Mostar

Hrvatska glazba Mostar večeras će održati koncert “Jazzy day” na Platou ispred Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosača. Koncert se održava upravo na svjetski dan jazza.

Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar nam se javio i ispričao više detalja o ovom koncertu.

Ovo je projekt na kojem aktivno radimo zadnja tri mjeseca. Bilo je trenutaka kada je bilo 3-4 probra tjedno. Ovo je izuzetno zahtjevan projekt i nikada prije nije rađen u smislu HGM i puhačkih orkestara iz blizine. Trudili smo se da pjesme koje izvodimo budu prepoznatljive i one koje slušatelji imaju u ušima. Projekt je jako zahtjevan, bilo je izazovno kako će orkestar reagirati na ovaj repertoar, jer je većina glazbara mlađa, a jazz je uglavnom za starije. Međutim učinak je bio odličan, glazbari su bili redovni na probama i vježbali su.”, kazao je Darko Šunjić.

Pod dirigentskim vodstvom Filipa Miloševića, talentirani glazbenici izvest će klasične jazz standarde, pružajući publici priliku da se upozna s nekim od najsvjetlijih zvijezda jazza. Posebno se ističe solistica Ivana Zrimšek Šaravanja, čija će izvedba dodatno obogatiti večer.

Sutra ujutro odmah sviramo budnicu. To je novi mjesec i novi projekt. Dva tjedna nakon ovog koncerta, točnije 17.5. biti će promocija Monografije Hrvatske glazbe Mostar koja obuhvaća zadnjih 135 godina našeg rada. Večerašnji koncert je jedan od koncerata s kojim obilježavamo 135. godina postojanja, a ujedno je danas i svjetski dan jazz-a. Dobili smo feedback od glazbara da bi ovaj koncert mogli ponoviti i da bi trebao prerasti u tradiciju, da ga održavamo svake godine na svjetski dan jazz-a- Mi smo naravno jako raspoloženi, ali vidjet ćemo što vrijeme nosi ispred nas. Nakon toga u planu imamo jedan ljetni rođendanski koncert na platou ispred HDHS koji izvodimo već oko 10 godina. Na tom koncertu planiramo izvesti lagane dalmatinske skladbe.“, otkrio nam je Darko Šunjić o novim i budućim projektima Hrvatske glazbe Mostar.

Svi ste dobrodošli večeras u 19:30 na plato ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače na “Jazzy day” koncert u izvedbi Hrvatske glazbe Mostra.

Cijeli razgovor s Darkom Šunjićem možete poslušati na linku ispod.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...