Dario Šunjić: Želim objaviti album, ali idem korak po korak

Dario Šunjić, pjevač, kantautor i instrumentalist iz Mostara, glazbom se bavi od svoje
11-te godine. Izdao je novu pjesmu “Moj svijet”. Tekst i glazbu novog singla potpisuje Dario i ovo je osmi singl, koji će se uskoro, uz ranije objavljene i još neke nove pjesme, naći na albumu prvijencu čiji se izlazak očekuje uskoro.

Dario Šunjić je bio gostom Običnog radija i kazao nam više o novoj pjesmi i glazbenoj karijeri.

Pa evo malo je drugačija pjesma od ovih dosadašnjih. Do sad su sve bile ljubavne tematike, tipično za većinu pjesama. Više je pjesma promišljajuća, o životu, čovjeku, odnosima, motivirajuća je i daje poruku da ne odustanemo i kada je teško. Poručuje da uvijek budemo svoji i ne pravimo bespotrebne kompromise za nešto što nije vrijedno.“, istaknuo je Dario Šunjić.

Ekipa je standardna s kojima planiram nastaviti. Moj producent je Josip Vukoja poznat ljudima kao Joca. Pjesma je snimljena u njegovom studiju Joca Music House u Fojnici. On je radio aranžman, a tekst i glazba su moji.“, ističe Dario Šunjić.

Na gitari je bio zadužen Josip Vukoja, Saša Miočić (klavir i synth), Marko Jakovljević (bass), Mario Klarić (bubnjevi) dok je back vokale otpjevala Daria Hodnik Marinković.

U planu mi je izdati album iako nema neku isplativost i nije to kao nekad, danas se dosta glazbenika odlučuje isključivo na singlove. Mislim da je ipak za glazbenika poseban osjećaj kada izda album. Neću žuriti, svakoj pjesmi želim dati priliku. Imam spremne četiri nove pjesme urađene, koje planiram snimati, sada kojim će tempom ići nisam siguran, ali vjerojatno do kraja sljedeće godine biti objavljene.”, otkrio nam je Dario Šunjić.

Ovaj spot je bio malo drugačiji s umjetničkim elementima i da prati priču. Odabrao sam lokaciju Drinovci, stvarno je lijepo i na jednom mjestu sam imao i staze, šumu jezerce i jako lijepe kadrove. Ubacio sam u spot skulpture svoga brata Maria Šunjića, koji je akademski slikar. Također sam dodao portrete nekih osoba koji su bili svoji i mijenjali svijet, tipa Jimia Hendrixa, Amelie Earhart i drugi.“, kazao je Dario Šunjić o spotu za pjesmu Moj svijet.

Motivacija može biti bilo što, sva emocionalna stanja mogu biti inspiracija. Ona te nađe kad se najmanje nadaš. Meni se često desi dok vozim i dok sam sam. Ja mislim da moraš biti sam da bi stvarao.“, zaključio je Dario Šunjić.

Cijeli razgovor poslušajte na linku ispod.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...