Daniela Škegro: Večeras posjetite Kosaču i budite dio promocije knjiga Marijane Dokoza

Današnje Vijesti plus Običnog radija donose savršen prijedlog za sve ljubitelje kulturnih sadržaja.

Naime, večeras od 19:30 u Galeriji herceg Stjepana Kosače u Mostaru bit će upriličeno predstavljanje dviju knjiga hrvatske književnice i novinarke Marijane Dokoza.

Riječ je o knjigama „Njegova žena“ i „Prijestupnici“.

Organizator predstavljanja knjiga je udruga „Hercegovka godine“, čija je predsjednica Daniela Škegro bila današnja gošća u Vijestima plus.

Daniela nam je otkrila što mogu očekivati svi oni koji večeras posjete promociju: „Predstavljačice Marijaninih knjiga su dvije krasne dame, Mirjana Šimunović i Julija Gubeljić, novinarke i voditeljice RTV HB. Ne sumnjam da će knjige biti predstavljene na najbolji mogući način, jer su predstavljači jako bitni uz samog autora. U zabavnom programu će nam se pridružiti male balerine ŠPK Zrinjski. Nadam se da će ovo biti jedna jako lijepa večer i pozivam sve slušatelje Običnog radija da nam se pridruže jer vjerujem da večeras u Mostaru neće imati bolji izbor.“

Cijeli razgovor Matee Jurić i Daniele Škegro poslušajte ovdje:

Marijana Dokoza rođena je 1978. godine u Zadru. Trenutačno živi u Mainzu, u Njemačkoj. Članica je Hrvatske kulturne zajednice Mainz i Njemačko-hrvatskog društva Mainz. Književnica je i novinarka koja je radila u brojnim hrvatskim medijima. Urednica je Fenix Magazina.

Autorica je dviju zbirki poezije (Sjene prošlosti (Šare), Dvorac tajni) i pet romana na hrvatskom jeziku (Izgubljeni u ljudskim mislima (pod prezimenom Šare) , Matica hrvatska; Naranyjin plač, Ljevak; Grijesi Večernji list i Tragovi, 24 sata), Njegova žena (Despot infinitus), te jednoga romana na njemačkom jeziku (Die Stimme, Dietrich Verlag). Naranyjin plač i Grijesi u Hrvatskoj su dosegli status bestsellera u kratkom roku, a Grijesi su u godini izlaska nominirani i za hrvatsku književnu nagradu Kiklop.

Kao književnica uvrštena je u antologiju 90 suvremenih pisaca zadarskoga književnoga kruga autora Marka Vasilja. Neke pjesme Marijane Dokoze su uglazbljene.

2017. godine je izabrana za dobitnicu nagrade Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Vodstvo i inovacija koju dodjeljuje Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu. Iste je godine uvrštena među 25 uspješnih žena migrantskog podrijetla koje žive u Mainzu.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...