Code Challenge Hackathon by SUMIT: Izabrana najbolja rješenja

U finalu natjecanja Code challenge Hackathona by SUMIT sudjelovalo je 10 timova sastavljenih od učenika iz različitih škola, koji su se natjecali u programiranju, dizajnu i inovacijama. Od ukupno 24 tima eliminacijski dio prošlo je njih 10 koji su sudjelovali u finalu, a najbolji od njih su Sveti Ante Srednja strukovna škola Tomislavgrad na trećem mjestu, Elektroni Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar na drugom mjestu i AI-Arm Srednja Strukovna Škola Tomislavgrad na prvom mjestu kao najbolje rješenje.

Natjecanje su uvodnim obraćanjem otvorili prof. dr. sc. Tomislav Volarić voditelj SUMIT-a i pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije te Hrvoje Ljubić, voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Mostaru. Učenici su imali na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili Hrvoje Ljubić, voditelj Centra za umjetnu inteligenciju Sveučilišta u Mostaru, Vedran Mihalj voditelj Centra za kibernetičku sigurnost Sveučilišta u Mostaru i doc. dr. sc. Krešimir Rakić profesor s Fakulteta računarstva, elektrotehnike i strojarstva Sveučilišta u Mostaru. Nagrade za najbolje timove bit će dodijeljene u sklopu MoStart međunarodne konferencije koja se održava od 24. – 26. travnja, gdje će nagrađeni učenici još jednom prezentirati svoje radove, a osim učenicima prigodne nagrade su dodijeljene i mentorima svih prijavljenih ekipa.

Hackathon za učenike srednjih škola predstavlja izvanrednu priliku za razvoj praktičnih vještina, kreativnosti i timskog rada. Ovo natjecanje okuplja talentirane mlade ljude iz različitih škola, koji su zainteresirani za područja kao što su programiranje, dizajn i inovacije. Svrha hackathona je potaknuti učenike na rješavanje stvarnih problema kroz tehnološke projekte.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...