Održana druga akcija čišćenja u sklopu 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini “mušičarenje” (Fly Fishing)

U sklopu priprema za 20. Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje”, koje će se održati od 16. do 23. srpnja 2023. godine u Blagaju, Omladinski klub “Novi val” je zajedno s Udruženjem sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, Ronilački klub Mostar, Blagaj City, DVD Blagaj te građani Blagaja organizirao akciju čišćenja rijeke Bune. Ova inicijativa je dio našeg zajedničkog cilja da promoviramo sport ribolov, očuvanje prirodna bogatstava i zaštitu rijeka.

Tijekom akcije čišćenja, koja je održana na rijeci Buni, volonteri su prikupili veće količine otpada, a uspjeli su očistiti korito rijeke Bune kao i priobalne dijelove. Ova impresivna postignuća svjedoče o predanosti i angažiranju svih sudionika akcije.

Omladinski klub ‘Novi val’ je ponosan što je bio suorganizator akcije čišćenja rijeke Bune uoči Svjetskog prvenstva za juniore u mušičarenju. Naša suradnja s udruženjima je ključna za promoviranje športa, ribolova i očuvanje prirode. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili i doprinijeli uspjehu ove akcije, kao i članovima ovih udruženja bez kojih ne bi postigli ovako dobre rezultate.” izjavio je predsjednik Omladinskog kluba Novi Val Adnan Đuliman.

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o suradnji za provođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing), a domaćini ovog natjecanja su Udruženje sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar i grad Mostar kao domaćin svjetskog juniorskog prvenstva.

Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje” okupit će mlade ribolovce iz cijelog svijeta.

Ovim putem želimo apelirati na građane Blagaja koji žive kraj rijeke Bune da se odgovorno ponašaju u skladu s pravilima nadolazećeg prvenstva, pogotovo skrećemo pažnju da ne bacaju pokošenu travu, kupanje u tijku natjecanja, vožnje čamcima i drugim plovilima.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...