Adriatic Metals: Krenula prva pošiljka koncentrata rude iz Vareša

Adriatic Metals BH sa zadovoljstvom objavljuje da je prva pošiljka koncentrata rude napustila postrojenje za preradu rude u Varešu i krenula put Luke Ploče. Ovim je i zvanično počela realizacija prvog ugovora o prodaji koncentrata uz prvu milijunsku naplatu od međunarodnih kupaca.

Riječ je o ogromnom uspjehu kako za tvrtku Adriatic Metals BH, tako i za Zeničko-dobojsku županiju i lokalnu zajednicu u Varešu, a koji će ostvarivati benefite od prodaje prema ugovorenim i zakonom predviđenim obavezama i uvjetima. Također, realizacijom prve isporuke koncentrata u rekordnom roku, tvrtka je pokazala izvanrednu sposobnost da realizira i operativno upravlja najvećom investicijom u poslijeratnoj BiH.

„Ponosan sam što smo za manje od tri mjeseca od početka proizvodnje uspjeli ostvariti prvi izvoz i prodaju koncentrata rude iz našeg rudnika, iz Vareša. Ovom prilikom bih čestitao svim našim radnicama i radnicima, dobavljačima i svima koji su sudjelovali u ovom velikom projektu,” izjavio je tom prilikom Paul Cronin generalni direktor tvrtke Adriatic Metals BH, lidera suvremenog i održivog rudarenja u ovom dijelu Europe.

Koriste najnovije tehnologije

Postrojenje za preradu rude u Varešu kreirano je i podignuto korištenjem najnovije tehnologije vodećih industrijskih proizvođača, uz poštivanje najviših standarda koji se odnose na zaštitu okoliša, zdravlja i sigurnosti. Postrojenje je u potpunosti operativno i radi u skladu s planom proizvodnje. „U pogonu se trenutno proizvode koncentrati visoke prodajne kvalitete, tj. iznad 2.500 g/t srebra i blizu 50 % cinka, što potvrđuje našu sposobnost da proizvodimo visokokvalitetne koncentrate rude u skladu s komercijalnim zahtjevima svjetskih kupaca”, dodao je Cronin.

U narednim mjesecima nastavit će se s preradom materijala kao i postepenim povećavanjem proizvodnje, čime će se dostići sve planirane količine.

„Sa sve većom dostupnom količinom rudne mase, postrojenje za preradu rude će sada prijeći na 24-satni rad. U mjesecima koji su pred nama očekujemo dodatno povećanje iskopina. Puni kapacitet proizvodnje trebali bismo ostvariti u četvrtom kvartalu ove godine,” zaključio je Cronin.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...