Mostar: Održana konferencija ‘Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa’

U Vijećnici Grada Mostara u petak je održana konferencija “Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa” koju su organizirali Grad Mostar i Institut za regionalni razvoj.

Okupivši ključne aktere iz poslovnog, akademskog i javnog sektora, konferencija je pružila platformu za razmjenu ideja i razmatranje najnovijih trendova i inicijativa usmjerenih na podršku malim poduzetnicima, navodi se u priopćenju organizatora.

Na konferenciji su se izdvojila brojna značajna predavanja i paneli. Voditeljica projekta, prof. dr. Mirjana Milićević, i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina otvorile su događaj, istaknuvši značaj potpore malim biznisima u lokalnoj ekonomiji.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nazif Nezirić i viši samostalni referent za odnose s NVO i vjerskim zajednicama Grada Mostara Sabina Memić predstavili su planove za potporu poduzetništvu u gradu i županiji, dok je ravnateljica Zavoda za zapošljavanje FBiH Helena Lončar informirala prisutne o aktualnim programima zapošljavanja Zavoda za 2024. godinu.

Kroz predstavljanje programa zapošljavanja te primjere uspješnih projekata, poput onih koje je realizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova selo”, konferencija je kroz izlaganje Dijane Katice, ukazala na važnost inovacija i suradnje u poticanju održivog razvoja ruralnih područja.

Fokus na zapošljavanju mladih i žena

Organizatori su posebno istakli panel “Potpora i mogućnosti zapošljavanja mladih i žena” koji je moderirala prof. dr. Irma Dedić. Panelisti, među kojima su bili dr. Mia Glamuzina iz Gospodarske komore FBiH i Aner Kruškonja iz Obrtničke komore HNŽ-a te predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine Damir Vidačak i Sandro Zovko, razmatrali su izazove s kojima se mladi i žene suočavaju u poslovnom svijetu te su istaknuli mogućnosti za unapređenje njihove uloge i zapošljivosti.

Na kraju konferencije, studentice Studija turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Selma Demirović i Amila Vrtić predstavile su svoje projekte, kreirane pod mentorstvom predmetnih nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine i prof. dr. Irme Dedić, koji doprinose unapređenju ruralnog turizma.

“Njihov rad predstavlja primjer kako mladi mogu doprinijeti razvoju lokalne zajednice kroz inovativne ideje i angažman. Ova inicijativa predstavlja važan korak prema jačanju poslovne kulture i podršci malim poduzetnicima u regiji, te je otvorila put za daljnju suradnju i razvoj inovativnih rješenja za unapređenje poslovnog okruženja”, zaključili su.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...