Medjugorje IT kongres – ITM od 7. do 10. ožujka 2024.

Međugorje se od 1981. godine do danas razvilo u svjetski poznato mjesto molitve i duhovnosti. Želeći podijeliti ovo iskustvo s drugima, organizirali smo Medjugorje IT konferenciju (ITM) koja pruža priliku za duhovni rast i upoznavanje s ljudima iz IT sektora. U IT sektoru koju često pokreću komercijalne aplikacije i mainstream projekti rijetko se mogu pronaći sadržaji koji su u skladu s dubokim duhovnim interesima softverskih inženjera. 

Papa Franjo nas potiče na korištenje tehnike u širenju evangelizacije kada kaže: „Potrebno je da se poslanje Crkve prilagodi vremenu i da koristi suvremena sredstva koja nam tehnika stavlja na raspolaganje. Radi se o ulaženju na suvremena područja naviještanja milosrđa i Božje dobrote. Trebamo se služiti tim sredstvima, osobito internetom, a da ne postanemo sluge tih sredstava. Moramo izbjegavati da postanemo taoci mreže i umjesto toga loviti ribe, to jest privlačiti duše Gospodinu“.

Potaknuti Papinim riječima ovim putem pozivamo na konferenciju softverske inženjere i tehnološke profesionalce koji žele svoje vještine, sposobnosti i stručnost primijeniti u projektima povezanim s prožimanjem tehnološkog svijeta i duhovnosti te širenju evangelizacije. „Koliko god situacija bila teška, ponekad se doista čini da nema mjesta za evanđeosku poruku, ne smijemo odustati od provođenja onoga što je bitno u našem kršćanskom životu, a to je evangelizacija“, kaže papa Franjo. 

Ciljevi ovog projekta su prožeti međugorskom duhovnošću:

1.Duhovnost Međugorja kao globalni fenomen još više unijeti u živote pojedinaca.

2.Pozabaviti se pitanjima kako živjeti kao vjernici u digitalnom svijetu i pritom ne izgubiti vlastiti kršćanski identitet.

3.Premošćivanje tehnologije i duhovnosti: uključivanje u dinamične rasprave i stvaranje veza između pojedinaca koji dijele ljubav prema katoličkoj vjeri i tehnologiji, s ciljem istraživanja novih granica i suradnje. 

Pozivamo vas da se prijavite na našu konferenciju putem sljedećeg linka https://mediamirmedjugorje.com/conference.

Broj mjesta je ograničen, stoga vas potičemo da se prijavite ranije i rezervirate svoje mjesto na ovom digitalno-duhovnom hodočašću koje počinje 7. a završava 10. ožujka 2024. u Međugorju.

Najčitanije

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...

Ubio mladu tiktokericu pa onda slao poruke njezinoj majci

Procurili su detalji optužnice protiv Ognjena Dabetića koji je...

Baka organizirala otmicu unuke da ju spasi od droge

Baka je osuđena na godinu dana zatvora uvjetno s...

Prvi podatci o izlaznosti

Državno izborno povjerenstvo objavilo je na službenim stranicama prve...

Antonio Krištofić predstavlja novi singl “Karavani”

Antonio Krištofić već godinama slovi za jednog od najboljih...

Realov čudesni preokret za pobjedu protiv Bayerna

Nakon remija 2:2 u Münchenu, jasno je bilo da...

U tajnosti održana nova runda pregovora HDZ-a i DP-a

U tajnosti je jučer u Banskim dvorima održana nova,...

Milanović u petak prima Plenkovića s potpisima zastupnika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primit će u petak u...