Vlada HNŽ-a Općini Neum donirala novo vatrogasno vozilo

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, zajedno s ministrom unutarnjih poslova Marijom Marićem te ministrom financija i zapovjednikom Stožera civilne zaštite HNŽ-a Adilom Šutom i v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a Eugenom Ćubelom, danas je Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Općine Neum predala ključeve novoga vatrogasnog vozila vrijednoga 300.000,00 KM.

Ovom donacijom nastojimo osnažiti vatrogasne kapacitete u Neumu, osiguravajući suvremeno vatrogasno vozilo koje će značajno poboljšati brzinu i učinkovitost u saniranju nepogoda i pružanju pomoći u izvanrednim situacijama. Riječ je o kontinuiranim aktivnostima Vlade koja svake godine, tako i ove, u Proračunu planira i sredstva za nabavu vatrogasnih vozila i druge opreme za borbu protiv požara koji, posebice u ljetnim mjesecima, predstavljaju iznimnu opasnost za ljudske živote, imovinu i prirodna bogatstva“, komentirala je predsjednica Vlade.

Na sastanku u prostorijama Općinskoga poglavarstva, načelnik Neuma Dragan Jurković upoznao je visoko izaslanstvo županijske izvršne vlasti s aktualnim stanjem u Općini, kao i izazovima s kojima se njezina uprava i žitelji suočavaju. Poseban je naglasak razgovora bio na protekloj turističkoj sezoni i pripremama za ovogodišnju. Predočivši ishode prethodne godine, kao i planove za unaprjeđenje turističke ponude u 2024. godini, sve s ciljem dodatnoga razvitka turizma, poboljšanja infrastrukture i usluge, te stvaranja poticajnoga okružja za rast, Jurković je zahvalio Vladi na kontinuiranoj potpori, na poseban način na današnjoj donaciji.

Vlada će iskoristiti sve raspoložive mehanizme kako bi pomogla Neumu u izrastanju u istinsko cjelogodišnje turističko odredište, sa svim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini. Sastavnim je to dijelom i naših programskih ciljeva u kojima turizam ima strateško mjesto. Sigurna sam kako ćemo, u zajedništvu s općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama“, kazala je Buhač, istaknuvši kako joj je bilo važno od načelnika Općine i njegovih suradnika dobiti precizne informacije o lokalnim problemima u čijemu rješavanju Vlada HNŽ-a može pružiti pomoć.

Zajedno s resornim ministrom MUP-a, predsjednica je posjetila i Policijsku postaju Neum gdje je upućena u sigurnosno stanje na tomu području HNŽ-a. Na tomu tragu, a vezano za nedavni vandalski čin razbijanja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante, Vladino je izaslanstvo posjetilo i don Mladena Šutala, župnika Župe Gospe od Zdravlja u Neumu. Osudivši nedjelo koje je unijelo nemir među žitelje Neuma, predsjednica i ministar poručili su kako je policijska istraga u tijeku i, shodno tomu, očekuju otkrivanje i kažnjavanje počinitelja.

Najčitanije

HSP BiH: Zbog zaštite policijske brutalnosti tražimo ostavku komesara ŽZH Ivana Brkića

HSP BiH traži žurnu ostavku komesara MUP-a Županije Zapadnohercegovačke...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Doso Produkt d.o.o. Široki Brijeg raspisuje natječaj za posao

Firma Doso Produkt d.o.o. iz Širokog Brijega objavljuje natječaj...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Zdravka Lončar: Medicinska sestra je prije svega poziv, a imamo hiperprodukciju kadra

10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem će se...

Hrvat okupio 50 tisuća ljudi u molitvu i post: Što se događa?

Objavio: Zrinka Požežanac, vjera.hr Za ime Vladimir Grebenar čula sam sredinom ovog...

Almir Mujaković: Komplicirana administracija koči razvoj obnovljivih izvora energije

U projektu "Daj zemlju priliku" na temu "Obnovljivi izvori...

Jasna Rebac: Osobe s invaliditetom su osobe kao i sve druge

Udruženje mladih “Ružičnjaka – Los Rosalesa“ Mostar je nevladino,...