Vanjskotrgovinska komora BiH i Grad Stolac potpisali su Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine

Grad Stolac i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine su u ponedjeljak, 18.12.2023. godine u Stocu potpisali Memorandum o razumijevanju u cilju promocije Vinske ceste Hercegovine, uspostavljajući temelj za zajednički rad na razvoju i promociji ove turističke rute na domaćem i međunarodnom tržištu. Sporazum su potpisali gradonačelnik Stoca gospodin Stjepan Bošković i dr. sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Potpisivanju su nazočili i zamjenik Generalnog tajnika komore Mirko Bošković i Darko Pehar, te gospođa Ljiljana Lovrić zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Hercegovina je jedinstvena destinacija koja svojom mediteranskom klimom, prirodnim ljepotama, autentičnom kulturnom baštinom i običajima, privlači posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Projekt Vinska cesta Hercegovine je kreiran s ciljem dodatne promocije i uvezivanja ponude, povećanja broja turista te u konačnici gospodarskog napretka.

Gradonačelnik Stoca, g. Stjepan Bošković istaknuo je da će Vinska cesta Hercegovine, kao kulturna ruta koja obuhvaća višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u regiji Hercegovine, doprinijeti ne samo promociji
grada Stoca, već i prepoznatljivosti naših proizvoda u zemlji i inozemstvu. Povezivanje ponude autohtonih proizvoda, kreiranje društvenih događaja, stvaranje jedinstvene turističke ponude isticanjem tradicije zasigurno će doprinijeti napretku naše zajednice i vidljivosti svih proizvođača i pružatelja usluga te im dati dodatan vjetar u leđa za još bolji rad i razvijanje ponude.

Velik dio posla nas čeka i drago nam je da je i grad Stolac dio ove priče. Vinska cesta Hercegovine pruža priliku da se udružimo i zajedničkim naporima pokažemo svijetu bogatstvo naših vina, gastronomije i jedinstvenog načina života. Uz navedeno Zakon o organizaciji tržišta vina u BiH će dodatno doprinijeti da budemo definitivno rame uz rame s najvećim svjetskim proizvođačima vina gdje nam je definitivno mjesto.
Kvalitetu definitivno posjedujemo što dokazuje velik broj zlatnih, brončanih i platinastih nagrada koja su naša vina dobila na prestižnim natjecanjima. Također, ovim putem se želim zahvaliti USAID Turizam
projektu koji je pružio i pruža veliku podršku za razvoj vinskog turizma u Hercegovini i razvoju VCH što će u konačnici dovesti do većeg broja turista.
“ – istaknuo je dr. sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik VTK BiH.

Vinskom cestom Hercegovine rukovodi VTK BiH u suradnji s gradovima/općinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje i uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovine.

Najčitanije

HSP BiH: Zbog zaštite policijske brutalnosti tražimo ostavku komesara ŽZH Ivana Brkića

HSP BiH traži žurnu ostavku komesara MUP-a Županije Zapadnohercegovačke...

Doso Produkt d.o.o. Široki Brijeg raspisuje natječaj za posao

Firma Doso Produkt d.o.o. iz Širokog Brijega objavljuje natječaj...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

Ana Ravić: Cilj je modernizirati postojeće informacijske sustave u bolnicama

Centar za informatiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira 1. znanstveno-stručni...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Hrvat okupio 50 tisuća ljudi u molitvu i post: Što se događa?

Objavio: Zrinka Požežanac, vjera.hr Za ime Vladimir Grebenar čula sam sredinom ovog...

Adela Vukotić -Terek: Trebamo razvrstavati otpad i razmišljati održivo

Vanjskotrgovinska komora BiH je samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna...