Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na Mostar“ je u proteklih deset mjeseci, uz podršku „Projekta Mostar – Prostori koji pokreću“ kojeg financijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, implementiralo projekt pod nazivom „Aktivno NE pasivno, socijalno-društveno uključivanje žena“.

U proteklih 10 mjeseci žene su imale priliku da, na mjesečnom nivou, prisustvuju individualnim i grupnim psihološkim terapijama, sudjeluju u kulturno-društvenim događajima u gradu i kroz radno-okupacionu terapije kreiraju nakit, sapune i pletiva. Sve aktivnosti implementirane su u cilju jačanja vlastitog samopouzdanja, povećanja osjećaja pripadnosti, i razvoja novih kreativnih i digitalnih vještina.

„Pridružila sam se radionicama prvenstveno da naučim nešto novo, a onda i zbog druženja,.“ ističe jedna od korisnica projekta.

Kroz zajednički rad, formirana je neformalna grupu žena pod nazivom „FenixUzimajući u obzir činjenicu da su članice većinom žene koje su bile žrtve nasilja, te druge ranjive grupe žena, sam naziv grupe znak je savladavanja ličnih barijera i borbe protiv društvenih stereotipa, te povećanja socijalne uključenosti u zajednici.

„Ja sam dosta vremena provodila u kući i zbog poboljšanja mentalnog zdravlja bilo mi je važno da se počnem više družiti i više izlaziti iz kuće. Za radionice sam saznala kroz besplatnu psihoterapiju koju nam nudi Udruženje „Žena BiH.“ Same radionice su doprinijele tome da pronađem prijateljicu s kojom se super slažem i volim družiti. Radionice su mi također pomogle da upoznam više žena i čujem njihove priče.“ istakla je jedna od korisnica projekta.

Kroz radionice o korištenju digitalnih alata, korisnice su, između ostalog, pripremljene za tržište rada. Tako su unaprijeđeni kapaciteti radne snage koja je već upoznata s kulturnom i kreativnom industrijom, te može kvalitetno doprinijeti društvu svojim radom.

„Korištenje digitalnih alata komunikacije će doprinijeti mom profesionalnom razvoju, te dobivene vještine planiram koristiti u narednom periodu“, ističe jedna od korisnica.

Građanke i građani Mostara će proizvode korisnica moći vidjeti i kupiti na sajmu „Hrabro srce“ koji se održava 10. prosinca 2023. u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Korisnice projekta će svoje radove predstaviti i na Adventu u Mostaru u periodu od 13. prosinca 2023. godine do 19. prosinca 2023. godine u terminu od 12 sati do 20 sati.

Najčitanije

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

Federacija je zločinačka tvorevina

Glede bezočnih napada na novinara Zorana Krešića priopćenjem se...

Doso Produkt d.o.o. Široki Brijeg raspisuje natječaj za posao

Firma Doso Produkt d.o.o. iz Širokog Brijega objavljuje natječaj...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...

Žana Alpeza: Uvijek sam željela neku promjenu i samorazvoj

Žana Alpeza, predsjednica Udruge Pravi put, spisateljica i mentorica...