Suradnja Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Katoličkog tjednika

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prim. mr. sc. Siniša Skočibušić, dr. med. razgovarao je 11. listopada 2023. godine s glavnim urednikom Katoličkog tjednika vlč. Josipom Vajdnerom o pravcima buduće suradnje Zavoda i ovog medija koji djeluje unutar Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Ravnatelj dr. Skočibušić je istaknuo da će Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine nastaviti biti otvoren za širenje informacija o svojim redovitim djelatnostima i izazovima u radu te se zahvalio Katoličkom tjedniku na spremnosti da pruži medijsku potporu vodećoj stručnoj, istraživačkoj i nastavnoj ustanovi iz oblasti javnog zdravstva.

Glavni urednik vlč. Vajdner je rekao da cijeni važnu ulogu koju Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine ima u društvu te istaknuo da je namjera Katoličkog tjednika da svojoj mnogobrojnoj publici ubuduće ponudi više sadržaja koji govore o prevenciji, očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Dogovoreno je da će stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine pisati članke i davati intervjue Katoličkom tjedniku i jednostavnim i lako razumljivim riječnikom čitaocima kontinuirano približavati teme kao što su faktori rizika za zdravlje, tjelesna aktivnost, ishrana i zdravlje, mentalno zdravlje, zarazne i nezarazne bolesti, cijepljenje, okoliš i zdravlje i druge javnozdravstvene teme.

Prim. dr. Skočibušić i vlč. Vajdner obišli su redakciju Katoličkog tjednika, medijske djelatnike, moderan prostor i opremu za produkciju prepoznatljivih sadržaja Katoličkog tjednika – novosti i tema vezanih za Crkvu u Hrvata i Katoličku Crkvu općenito, znanstvenih i kulturnih tekstova, meditativnih članaka i životnih priča.

Vlč. Vajdner prihvatio je poziv dr. Skočibušića da nazoči svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 100 godina institucionalnog javnog zdravstva u Bosni i Hercegovini 17. listopada 2023. godine u Sarajevu.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Adela Vukotić -Terek: Trebamo razvrstavati otpad i razmišljati održivo

Vanjskotrgovinska komora BiH je samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna...

Davor Vidačak: Želimo stvoriti platformu za razmjenu znanja i iskustva

Konferencija MoBizz 2024 - Ekonomski izazovi i financijske strategije...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

Dario Juka: Odvojit se od svakodnevnice sa svojom obitelji uz MOSS.GO 2024.

Udruga Kolektiv Mostar i ovog nam ljeta donosi sportsko...