Troplet poziva na molitveni pohod za Domovinu na kraljevski grad Bobovac

HKZ Troplet poziva hodočasnike na molitveni pohod za Domovinu na Bobovac u subotu 26. listopada. Polazak u 5.30 sati ispred sjevernoga (glavnoga) ulaza na stadion HŠK Zrinjski. Zainteresirani se trebaju prijaviti Tropletovoj pleternici za mlade, Janji Stojčić, na telefon 063 449 374. Broj mjesta je ograničen pa se prijave primaju do popune mjesta u autobusu. Participacija u troškovima hodočašća je 10 KM.

Ukoliko cesta Mostar – Sarajevo ne bude otvorena za promet autobusa naš molitveni pohod će biti otkazan jer odlazak obilaznim cestama zahtijeva previše vremena.

Molitvenim pohodom za Domovinu započinju ovogodišnji Tropletovi dani kulture – vjera, baština. identitet.

Tradicionalno, u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada, dan kada je kraljica umrla u Rimu, 1478. godine), Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane organiziraju Molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac (ove godine XXIII. Molitveni dan za Domovinu i XXI. Hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH). Tako će biti i ove godine, u subotu 26. listopada, kada će katolici, pripadnici Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga svih razina zajedno s vjernim katoličkim pukom iz raznih krajeva moliti za naš narod i za Domovinu. Sjedinjeni u molitvi s njima obično budu i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u povijesnim odorama, te vojni izaslanici, vojni kapelani i pripadnici međunarodnih snaga stacioniranih u BiH.

Program molitvenog pohoda započinje okupljanjem kod rijeke Bukovice podno grada Bobovca (izletište Luke), odakle će hodočasnici u 9.45, predvođeni svećenicima i vojnicima u svečanim odorama sa stjegovima na čelu procesije, uz molitvu krunice krenuti prema Bobovcu. Euharistijsko slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu započinje u 11 sati.

Udaljenost od izletišta Luke do Bobovca je 2,5 kilometara, od čega je oko 2 kilometra asfaltirana cesta a oko 500 metara uređena šumska staza. Ima nešto blagih uspona i spuštanja s visinskom razlikom od oko 90 metara.

Po završetku molitvenoga pohoda, za sve sudionike će biti pripremljen i podijeljen vojnički grah na mjestu okupljanja kod rijeke Bukovice. To će biti i prigoda za druženje vjerničkog puka, crkvenih dužnosnika, vojnika i redarstvenika, svih hodočasnika.

HKZ Troplet svake godine organizira hodočašće Tropletovih izvidnika  i njihovo sudjelovanje u Molitvenom pohodu za Domovinu na kraljevski grad Bobovac čime započinju Tropletovi dani kulture a ove godine želimo omogućiti sudjelovanje u hodočašću zainteresiranim vjernicima iz različitih župa koje pozivamo da se prijave.

Stoga HKZ Troplet poziva zainteresirane hodočasnike na molitveni pohod za Domovinu. Potrebno je prijaviti se Tropletovoj pleternici za mlade, Janji Stojčić, na telefon 063 449 374. Broj mjesta je ograničen pa se prijave primaju do popune mjesta u autobusu. Participacija u troškovima hodočašća je 10 KM.

Pri odlasku i povratku s Bobovca planiran je posjet najstarijoj katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini (stara crkva sv. Mihovila Arkanđela u Varešu) i samostanu sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci (ovisno o raspoloživom vremenu).

Polazak je u subotu 26. listopada u 5.30 sati ispred sjevernoga (glavnoga) ulaza na stadion HŠK Zrinjski.

Najčitanije

Biblijska poruka 14. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana

Evanđelje dana Lk 11, 29-32 Kad je nagrnulo mnoštvo, poče...

U Grudama održana druga Edukativna radionica uvođenju pneumokoknog cjepiva u redoviti imunizacijski program u FBIH

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine organizirao...

Moramo ići naprijed s Božjom pomoći – don Drago Ćurković, župnik u Jablanici

Župnik u župi Bezgrješnog Začeća BDM u Jablanici don...

Unatoč Kurtijevoj najavi Dodik odbija slobodu kretanja građanima Kosova

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak...

Borsa briljira na ‘Copa de España’ – zlato za Čuljak i Ignatkov

Judo klub Borsa iz Mostara briljirao je na međunarodnom...

Crveni križ ŽZH: Privremeno zaustavljamo prikupljanje roba, svi skladišni kapaciteti su puni

Zahvaljujemo svima, koji su u teškim trenucima, svojim prilogom...

Akademik Pečarić napisao dvjestotu publicističku knjigu: ‘Thompson – najznačajniji živući Hrvat’

Hrvatski i svjetski matematičar te akademik Josip Pečarić ujedno...