Evanđelje dana i Sjeme – Lk 11, 29-32

Evanđelje dana Lk 11, 29-32

Ovom se naraštaju znak neće dati doli znak Jonin.

U ono vrijeme: Kad je nagrnulo mnoštvo, poče im Isus govoriti: »Naraštaj ovaj naraštaj je opak. Znak traži, ali mu se znak neće dati doli znak Jonin. Doista, kao što je Jona bio znak Ninivljanima, tako će biti i Sin Čovječji ovomu naraštaju.«

»Kraljica će Juga ustati na Sudu s ljudima ovog naraštaja i osuditi ih jer je s krajeva zemlje došla čuti mudrost Salomonovu, a evo ovdje i više od Salomona. Ninivljani će ustati na Sudu s ovim naraštajem i osuditi ga jer se obratiše na propovijed Joninu, a evo ovdje i više od Jone!«

Riječ Gospodnja.

Sjeme Lk 11, 29-32 – O. Lorenzo Montecalvo

Koja je moja ispovijest vjere? Ona prvih kršćana: Isus je Gospodin! Ako gledam unazad i ako promatram svoju sadašnjost, radosno moram priznati da je moj život bio i jest pun znakova aktivne Gospodnje prisutnosti pune ljubavi. Stoga danas mogu reći: “Dušo moja, hvali i blagoslivljaj Gospodina jer je vječno njegovo milosrđe!”

Neki odani čitatelj bi me mogao pitati: “Oče Lorenzo, možeš li mi ispričati koji događaj u kojem si vidio odraz Gospodnje prisutnosti?” Mnogo je događaja u kojima se Gospodin pokazao sa svojom Moći. Svi ne mogu stati u jednu knjigu. Ispričat ću samo jedan događaj. To je događaj za koji neki od vas možda već i znaju. Nakon svog svećeničkog ređenja, koje je bilo u SAD-u, vratio sam se u svoje rodno mjesto (Castelluccio dei Sauri- FG) kako bih slavio Mladu Misu. Čim sam stigao, majka me pozvala na stranu i rekla mi: “Lorenzo, uvijek sam se nadala da nećeš postati svećenik, ali sad kad si to postao, ostani svećenik, jer te Gospodin pozvao u život kako bi bio svećenik u njegovoj Crkvi. Sad ću ti, po prvi put, ispričati zašto. Imala sam 42 godine. Bila sam trudna i imala sam spontani pobačaj. Krvarenje se nije zaustavljalo i bila sam na samrti. Soba je bila puna rodbine i prijatelja koji su već oplakivali moju smrt. Imala sam viziju: pojavili su se neki anđeli koji su me došli odvesti na drugi svijet. Iznenada se pojavio Isus koji je rekao anđelima: ‘Ostavite još ovu ženu ovdje na zemlji jer je to majka svećenika.'” Nakon par mjeseci moja je majka ostala trudna i donijela me na svijet 25. travnja 1945.

Još kao dijete sam u sebi uvijek imao želju da budem svećenik. Unatoč mnogim poteškoćama, razočaranjima, napastima, padovima i progonstvima, danas sam još uvijek svećenik s poslanjem da putujem po Italiji vičući: “Vratimo se Gospodinu! Gospodin je blizu. On je Spasitelj.” Amen. Aleluja.

Sjeme od O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskih zvanja. S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja.

Najčitanije

Biblijska poruka 14. 10. 2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana

Evanđelje dana Lk 11, 29-32 Kad je nagrnulo mnoštvo, poče...

U Grudama održana druga Edukativna radionica uvođenju pneumokoknog cjepiva u redoviti imunizacijski program u FBIH

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine organizirao...

Moramo ići naprijed s Božjom pomoći – don Drago Ćurković, župnik u Jablanici

Župnik u župi Bezgrješnog Začeća BDM u Jablanici don...

Borsa briljira na ‘Copa de España’ – zlato za Čuljak i Ignatkov

Judo klub Borsa iz Mostara briljirao je na međunarodnom...

Unatoč Kurtijevoj najavi Dodik odbija slobodu kretanja građanima Kosova

Čelnik bosanskih Srba Milorad Dodik potvrdio je u ponedjeljak...

Crveni križ ŽZH: Privremeno zaustavljamo prikupljanje roba, svi skladišni kapaciteti su puni

Zahvaljujemo svima, koji su u teškim trenucima, svojim prilogom...

Akademik Pečarić napisao dvjestotu publicističku knjigu: ‘Thompson – najznačajniji živući Hrvat’

Hrvatski i svjetski matematičar te akademik Josip Pečarić ujedno...