Nakon sjajnih uspjeha u Francuskoj, mostarac pozvan u regionalnu judo ligu

Proteklog vikenda mostarska Neretva sudjelovala je na najvećem klupskom ekipnom natjecanju za sve uzraste u Europi po jačini odmah iza europske judo lige.

Na turniru je sudjelovalo preko 60 judo timova, među kojima su bili i neki od najjačih timova iz Francuske, a među kojima je i po prvi put nastupio i JK Neretva iz Mostara.

Zemlje sudionice bile su FRA, CRO, LTU, BEL, CZE, SVK i BiH.

Grad Rouen (Normandija) i Judo Club Grand Rouen bio je domaćin ovog tradicionalnog ekipnog turnira. Podsjećamo da su članovi ovog kluba bili gosti na pripremama kod mostarske Neretve tri godine za redom prije epidemije Covid 19 te su sa zadovoljstvom dočekali mostarsku Neretvu.

Na ovom jakom ekipnom turniru mostarski galebovi u Mostar su donijeli 11 medalja i 3 ekipna pehara.

Prvi nastup imale su Neretvine djevojčice uzrasta 2011/2012 godište. Ekipa se sastojala od tri djevojčice iz Mostara u kategorijama do 48, do 52 i do 57 kg (Jelena, Sana, Gabrijela).

Podsjećamo da su imale samo jedan poraz, a s obzirom na to da su se ekipe sastojale od pet djevojčica Mostarke su u gubile 2:0 jer su nedostajale dvije kategorije koje JK Neretva nije imao. I pored početnih gubitaka ove tri djevojčice su svojim pobjedama došle do pobjedničkog postolja, sa samo jednim izgubljenim mečom od 3:2. Osvojile su ekipno 3.mjesto i pehar za najbolju treću ekipu turnira u svome uzrastu.

Mostarski klub je imao i dvojicu dječaka uzrasta 2011/2012 godište (Ivano i Fabio) koji su nastupili u ekipi francuskog tima koji su svojim dobrim borbama pomogli svome timu te također osvojili brončane medalje.

Ekipa kadeta mostarske Neretve nastupila je u sastavu (Karlo, Adnan, David, Ermin, Dženis) gdje su sjajnim borbama došli do brončanog odličja i ekipnog pehara za osvojeno 3.mjesto.

Pored ovih uspjeha, francuski tim zamolio je trenera mostarske Neretve da im se posudi senior u kategoriji do 90 kg kako bi imali potpunu ekipu. Za francuski seniorski tim nastupio je mlađi trener Neretve iz Mostara, Srđan Ajvaz te svojim odličnim borbama pomogao da dođu do pobjedničkog postolja. Seniori su završili u finalu te osvojili srebrenu medalju i drugu poziciju ovog turnira. Pehar koji je osvojen u ovom uzrastu predat je članu JK Neretva u znak zahvalnosti.

Nakon turnira uslijedio je i poziv za Ajvaza za nastup u regionalnoj francuskoj ligi. Naime, ovaj klub se nalazi u B diviziji francuske lige, a s namjerama da uđu u prvu A diviziju, tražili s pojačanje od našeg kluba.

Judo klub Neretva je ostao također na judo kampu gdje su odradili super treninge s mnogobrojnim sportašima iz CRO, CZE, LTU i FRA.

Najčitanije

HSP BiH: Zbog zaštite policijske brutalnosti tražimo ostavku komesara ŽZH Ivana Brkića

HSP BiH traži žurnu ostavku komesara MUP-a Županije Zapadnohercegovačke...

Martina Orman-Škoro: Adoleo i psihologija su moj život

Martina Orman-Škoro, magistra psihologije i voditelj Integrativnog razvojnog centara...

Zdravka Lončar: Medicinska sestra je prije svega poziv, a imamo hiperprodukciju kadra

10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem će se...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

Besim Gurda: Umjesto restauracije staništa kod nas investitori kopaju na najvrjednijim područjima biodiverziteta

Besim Gurda, ing. šumarstava i projekt menadžer Udruženja građana...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Danijel Perić i Josipa Bošnjak: Želimo svima približiti klasičnu glazbu

Udruga "Kulturni preporod" osnovana je ove godine i okuplja...