Najmlađi saborski zastupnik podnio ostavku. Zamijenit će ga Predrag Mišić

Ive Ćaleta-Car, zastupnik Domovinskog pokreta  objavio je na Facebooku kako je podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika.

Ćaleta Car na izbornom je saboru Domovinskog pokreta ostao u dvorani i svoj glas dao starom-novom predsjedniku Ivanu Penavi. Iz Radićeve struje nakon toga pronio glas da je mladi zastupnik to napravio pod pritiskom te da je praktički fizički bio prisiljen ostati s Penavinim poklonicima.

Sada je podnio ostavku navodeći da ne želi nastaviti raditi kao neovisni zastupnik te da je “ljudska i moralna obaveza da kao zamjenik zastupnika vrati svoj mandat stranci”.

“Dragi prijatelji i poznanici, jučer sam podnio pisanu ostavku na mjesto saborskog zastupnika Republike Hrvatske. Da se radi o nekoj politički uobičajenoj praksi, makar što se tiče hrvatske politike, vjerojatno bih imao potrebu bezgranično lamentirati o razlozima svoje ostavke, međutim, stvar je poprilično jasna.

Sve ono što se izdogađalo s DP-om u zadnjih par mjeseci, pa i u skorije vrijeme, a radi se o javnosti poznatim stvarima, navelo me na razmišljanje iz kojeg je proizišao vrlo jasan zaključak, a to je da DP nije više ona ista priča u koju sam se ja čista srca uključio prije 4 godine”, napisao je.

“Naknadno, sve ovo valjanje u blatu i nabacivanje istim koje je prethodilo saboru stranke dodatno je ubilo u meni dobar dio volje i zdravu ambiciju da obnašam dužnost koja je za mene najčasnija politička dužnost koju jedan mali neprivilegirani Hrvat poput mene može obnašati, a to je ona saborskog zastupnika.

Žao mi je što sam (potpomognut hendikepom zvanim manjak političkog iskustva) pristao biti dijelom tog valjanja u blatu i što nisam više obola dao za očuvanje jedinstva unutar stranke. Postavlja se legitimno pitanje zašto jednostavno ne nastavim svoj rad kao nezavisni zastupnik, međutim, smatram da je moja ljudska i moralna obaveza da kao zamjenik zastupnika vratim svoj mandat stranci.

Da bih utišao zloguke sove, reći ću i to da na mene nije bilo nikakvog pritiska koji bi me primorao da učinim ovo već se radi isključivo o mojoj odluci. Ispričavam se svim ljudima koje sam ovim činom razočarao. Svoje političko djelovanje nastavit ću kao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Općine Bilice, a svojim bivšim kolegama želim svu sreću”, dodao je.

Podržao Penavu na unutarstranačkim izborima

Ćaleta-Car bio je četvrti na DP-ovoj listi u devetoj izbornoj jedinici, a u Hrvatski sabor je ušao kao zamjena za Ivana Šipića, koji je preuzeo dužnost ministra demografije i useljeništva. S 23 godine bio je najmlađi zastupnik u 11 dosadašnjih saziva.  Andro Krstulović Opara je 1990. imao 23 kad kad je izabran u Sabor, ali bio je par mjeseci stariji.

Obnašao je i dužnost predsjednika stranačke podružnice u Šibensko-kninskoj županiji. Tijekom nedavnih unutarstranačkih izbora podržao je Ivana Penavu kao novog-starog predsjednika, pa je bio i na konferenciji na kojoj se Penava hvalio kako ima podršku devet od 11 DP-ovih saborskih zastupnika.

Iz DP-u potvrdili da će Ćaletu Cara u saborskim klupama zamijeniti vukovarski branitelj Predrag Mišić.

Najčitanije

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...