Poziv na mirne proteste u Jablanici: Izraz podrške Enisi Klepo i svim ženama žrtvama nasilja

U srijedu, 9. kolovoza u 18:00 sati održat će se mirni protesti u Jablanici.

Nasilje izvršeno nad jednom ženom, ugrožavanje radničkih prava, zajedno nas je kao društvo zgrozilo i ujedinilo s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama i zaštite radničkih prava u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvu, te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu s Zakonom. Mirnim protestima u Jablanici želimo poslati poruku podrške sugrađanki Enisi Klepo, ženi žrtvi nasilja, ali i da ćemo kao NVO sektor pratiti razvoj ovog slučaja i da nećemo stati dok se nasilje nad ženom, nezaštićenom radnicom, ne kazni.“, poručili su iz šest Udruženja iz Konjica, Jablanice i Mostara.

Proteste organizira Udruženje žena “NERA” Konjic u suradnji s Udruženjem žena “Most” Jablanica, Udruženjem “Dignitet” Mostar, Udruženjem “Inicijativa građanki/na” Mostar, Udruženjem žena “Univerzum” Mostar i Udruženjem “Ja bih u EU” iz  Sarajeva.

“Naši ciljevi su jasni – želimo zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpjeli nasilje i istaknuti nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu i pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava! Kroz mirne protest, želimo osnažiti glasove žrtava i poslati snažnu poruku da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno.“, poručili su.

Detalji protesta:

Datum: Srijeda, 9. kolovoza 2023. godine

Vrijeme: 18:00 sati

Mjesto okupljanja: Ul. Doljanka (ispred stare kasarne)

Maršruta: Okupljanje sudionika protesta; šetnja ulicom Komuna Vejle, Zlatnih ljiljana, Nikole Bojanovića do ulice Omladinsko šetalište.

Pozivamo Vas da zajedno pokažemo dostojanstvo, te da mirni protesti proteknu u miru i sigurnosti, bez ikakvih incidenata. Molimo sve prisutne da se pridržavaju javnog reda i mira kako bismo zajednički doprinijeli očuvanju dostojanstva protesta.“, za kraj su kazali iz navedenih šestu Udruženja.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Daniel B: Želim da moja autorska glazba dođe do većeg broja ljudi

Glazbenik Danijel Braovac iz Tomislavgrada ima novu pjesmu ''200...