Mostar Parking kreće sa radovima na uređenju javnih parkirališta

Kako smo i najavili nakon potpisivanja Okvirnog sporazuma sa JP Komunalno d.o.o., Mostar Parking kreće sa radovima na uređenju javnih parkirališta prioritetno na tri lokacije: Centar 2, Zagrebačka ulica i naselje Luka. Prva lokacija se nalazi u naselju Centar 2 kod novoizgrađene školske dvorane OŠ Ilije Jakovljevića. Površina koja već godinama predstavlja veliki problem stanarima ovog naselja posebno u kišnim mjesecima kada se pretvori više u bazen nego u parking. Projektna dokumentacija i potrebne suglasnosti su ishodovane, tako da nam ostaje krenuti sa radovima. Planirana je izgradnja 97 parking mjesta sa rasvjetom i drvoredima. Ukupna procijenjena vrijednost radova je oko 260.000,00 KM. Početak radova očekujemo sukladno ugovoru sa JP Komunalno za nekoliko dana.

Slika 1. Centar 2 – kod dvorane OŠ Ilija Jakovljević

Druga lokacija je u Zagrebačkoj ulici odnosno ulici Kralja Zvonimira gdje su srušeni bespravni objekti. Projektom je planirano uređenje parterne površine, te će stanari ovog naselja dobiti 50 ak novouređenih parking mjesta kao i novouređenu zelenu površinu sa rasvjetom i pješačkim stazama. U ovom projektu smo trenutno u fazi ishodovanja suglasnosti od gradskog odjela za Urbanizam. Vrijednost radova je procijenjena na oko 80.000,00 KM.

Slika 2. Zagrebačka ulica/ulica Kralja Zvonimira  

Treća lokacija je naselje Luka gdje smo za dugogodišnji problem parkiranja u tom naselju uspjeli pronaći rješenje u suradnji sa Zavodom za prostorno planiranje grada Mostara, te je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Idejno je planirano oko 80 ak parkinga u tom dijelu grada što je vrlo važno s obzirom  na blizinu starog grada, potrebu parkiranja lokalnog stanovništva ali i potrebu za parkiranjem u turističkim zonama. Nakon izrade projektne dokumentacije i ishodovanja potrebnih suglasnosti ćemo dati i točniju procjenu vrijednosti radova. Ispod na fotografiji je prikaz idejnog rješenja.

Slika 3. Naselje Luka 

Mostar Parking i nakon završetka ovih lokacija nastavlja dalje sa pripremanjem novih lokacija za renovacije postojećih i izgradnju novih parking površina. O svim narednim projektima ćemo na vrijeme izvijestiti građane. Samo u ovoj godini planirano je preko 700.000,00 KM ulaganja u poboljšanje parking infrastrukture, nove parking aparate, kako bi parkinzi bili uređeniji, a usluga jednostavnija za korištenje.

Najčitanije

HSP BiH: Zbog zaštite policijske brutalnosti tražimo ostavku komesara ŽZH Ivana Brkića

HSP BiH traži žurnu ostavku komesara MUP-a Županije Zapadnohercegovačke...

Martina Orman-Škoro: Adoleo i psihologija su moj život

Martina Orman-Škoro, magistra psihologije i voditelj Integrativnog razvojnog centara...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

EuroExpress brza pošta raspisuje natječaj za kurire/dostavljače

Euro-Express d.o.o., raspisuje natječaj za radno mjesto: kurir/dostavljač Mjesto rada Mostar Opis...

Besim Gurda: Umjesto restauracije staništa kod nas investitori kopaju na najvrjednijim područjima biodiverziteta

Besim Gurda, ing. šumarstava i projekt menadžer Udruženja građana...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

Danijel Perić i Josipa Bošnjak: Želimo svima približiti klasičnu glazbu

Udruga "Kulturni preporod" osnovana je ove godine i okuplja...