U Mostaru održano Predsjedništvo HDZ-a BiH

U Domu HDZ-a BiH je održana 13. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Na sjednici je govoreno o aktualnim političkim procesima u Bosni i Hercegovini, ali i važnosti predstojećih izbornih ciklusa. Naglasak je stavljen na Lokalne izbore koji će se održati u listopadu, kao i na proces EU integracija u Bosni i Hercegovini u kontekstu reformskih procesa.

Govoreći o aktualnim političkim procesima, Predsjedništvo pozdravlja organizaciju sastanka predstavnika političkih stranaka na razini BiH koji će se održati u Domu HDZ-a, jer kroz  aktivnosti  i političko djelovanje  možemo osigurati funkcioniranje institucija, nastavak reformskih aktivnosti i sve sto je dobro za konstitutivne narode i građane u BiH. Istaknula se i nužnost nastavka dijaloga političkih aktera kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje institucija, usvajanje Proračuna i nastavak reformskih aktivnosti. Zaključeno je da vlast na razini BiH mora funkcionirati i djelovati u skladu s Ustavom ukoliko se želi da Bosna i Hercegovina žurno postigne očekivane iskorake.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici analiziralo dosadašnje izborne procese te govorilo o unutarstranačkim aktivnostima koje predstoje ususret Lokalnim izborima koji će se održati u listopadu ove godine. Istaknuta su očekivanja vezana za izborni ishod, kao i nastavak predvođenja pozitivnih procesa diljem Bosne i Hercegovine.  

Na koncu, Predsjedništvo HDZ-a BiH je pozvalo sve političke aktere na uvažavanje i stabiliziranje odnosa u BiH, kao i na novi reformski zamah, ističući kako Bosna i Hercegovina pod mađarskim predsjedanjem mora otvoriti pregovarački proces s EU. U tom svjetlu pozvano je na deblokadu institucija i stabilizaciju unutarnjeg dijaloga.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...