Portugal na penale pobijedio Sloveniju

PORTUGAL je na penale pobijedio Sloveniju i plasirao se tako u četvrtfinale Europskog prvenstva. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 0:0, kao i dodatnih pola sata igre. Junak raspucavanja bio je portugalski golman Diogo Costa, koji je obranio sva tri udarca Slovenaca. U četvrtfinalu će Portugalci igrati protiv Francuske, koja je s 1:0 pobijedila Belgiju.

Slovenci su od početka utakmice bili postavljeni u karakterističnu formaciju 4-4-2. Portugalcima nisu dozvoljavali puno. Cristiano Ronaldo imao je puno problema u borbi sa stoperom Vanjom Drkušićem. Najbolji pokušaj u prvom poluvremenu bio mu je slobodan udarac u 34. minuti. Raspalio je s 20-ak metara, a lopta je otišla malo iznad vratnice. 

Najbliže je Portugal bio golu u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, kad je Palinha snažno potegnuo s ruba kaznenog prostora. Lopta je prošla pored desne vratnice Oblakovog gola. Slovenci su u prvom dijelu svega nekoliko puta izašli u napade, ali nisu uspjeli stvoriti veliku priliku.

Oblak zadržao Slovence u igri, Šeško promašio zicer

Portugalci su napadali u drugom dijelu, ali slovenski napadač Benjamin Šeško imao je najbolju priliku kad je u 62. minuti izbio sam pred Costu, no nije dobro pucao. Cristiano Ronaldo potratio je tri slobodna udarca na odličnim pozicijama, a u 89. minuti je promašio šansu za pobjedu. Pucao je ravnu u Jana Oblaka.

Nakon 90 minuta bez golova utakmica je otišla u produžetke. Šeško je ponovo izbio oči u oči s Diogom Costom u 118. minuti, a portugalski golman je sjajno to obranio. Prije toga Cristiano Ronaldo nije uspio zabiti penal u 105. minuti. Obranio je njegov pokušaj Jan Oblak, nakon što je Diogo Jota srušen u kaznenom prostoru. Srušio ga je Drkušić, koji je bio odličan kroz cijelu utakmicu.

Ronaldo se rasplakao nakon promašaja penala u produžetku, no na raspucavanju je bio savršen. Otvorio je pogotkom za 1:0, a nakon njega su zabili još Bruno Fernandes i Bernardo Silva. Sjajni Diogo Costa obranio je udarce Josipa Iličića, Benjamina Verbiča i Jure Balkovca.

Najčitanije

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Ivan Marić: Ljudi moraju biti svjesni da bacajući otpad ubijaju sve nas

Speleološko društvo Herceg utemeljeno je 2012. godine. Osnovni ciljevi...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...