Butković poslao poruku “Hrvatici” Ani Brnabić

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio je na Facebooku srpskoj premijerki Ani Brnabić. Podsjetimo, Brnabić je rekla da je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na europskom putu zbog rezolucije o Jasenovcu, koju je Podgorica usvojila u petak.

“Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka,” napisao je Butković.

Ministar se referirao na incident iz 2010. godine kada je Ana Brnabić uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju u blizini Krka.

Brnabić je komentirala i hrvatske reakcije na rezoluciju o Jasenovcu. “Meni je beskrajno tužna, ali i zanimljiva reakcija dužnosnika iz Hrvatske. Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije,” rekla je Brnabić, a prenosi Blic.

Komentirajući spomenutu rezoluciju, predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković poručio je da ona šalje šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje te je riječ o instrumentalizaciji “jedne druge države u regiji”.

Podsjetimo, Ana Brnabić je nekad ljetovala na Krku, gdje je nasljedila imovinu u Staroj Baškoj. Njezin djed po ocu, Anton Brnabić, Hrvat je po nacionalnosti rođen u Staroj Baškoj, te služio kao vojni časnik. Borio se s jugoslavenskim partizanima tijekom Drugog svjetskog rata, a nakon rata bio je potpukovnik u JNA.

Ana Brnabić je jednom zgodom, u ljeto 2010. godine,snimila ju je kamera Nove TV. Tada je za javnost bila potpuno nepoznata osoba, a televizijska ekipa bila je u plovilu pomorske policije u uobičajenoj kontroli plovidbe.

Uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju, dakle bliže od 300 metara obali, zbog čega se, kako je vidljivo na snimci, i sama pokušala opravdati.

– Krenuli smo čamcem uobičajeno na ovu plažu, gdje nema puno kupača. Kad smo krenuli tamo prema mulu, malo sam brže krenula – kazala je tada hrvatskim policajcima i televizijskoj ekipi.

Najčitanije

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Ivan Marić: Ljudi moraju biti svjesni da bacajući otpad ubijaju sve nas

Speleološko društvo Herceg utemeljeno je 2012. godine. Osnovni ciljevi...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...