Vrhunska atmosfera – sinoć se dogodila jedna od top 3 najbolje večeri u povijesti Mostar Summer Festa

Kada u jednoj večeri imate lineup koji čine Laka, Urban & 4, Galija, Edo Maajka i Crni Cerak & Lacku, nema dvojbe da će to biti najjača ovogodišnja večer Mostar Summer Festa. A bila je sigurno i jedna od najboljih u podužoj povijesti festivala.

Ususret novom albumu, drugu večer ovogodišnjeg festa otvorio je Laka koji je u sat vremena svirke donio publici ono po što su došli od njega da i dobiju – čisto veselje. Od Brke do Mame, nizao je hitove, nasmijavao publiku i bio eklektični showman.

Urban & 4 su na pozornicu izlili čistu i nepomućenu emociju. Spontani emotivac Urban donio je na fest svoju glazbu koja, kao i on, stari poput vina. Urban je s godinama sve bolji i bolji i sve sigurniji u svoje glazbene odluke, da se čini da ne može pogriješiti, štogod da snimi. Takav je bio i sinoćnji nastup – bez ijedne greške. Redao je provjerene hitove i dodavao nove numere. Blijeda u proljeće je bila vrhunac nastupa, elegija kojom su se zrak, nebo, i Urban i publika stopili u jedno biće satkano ljubavlju.

Potom se stage pripremio za Galiju. Niški veterani, jedan od najznačajnijih bendova u regiji, izveo je set gotovo isključivo sastavljen od najvećih hitova. Profesionalna i svirački besprijekorna svirka emocionalno je ‘vozila’ krcati festivalski parter. Uživalo se u prisjećanju na neka dobra stara vremena i slavio se život što teče u danom tenutku. Totalno zajedništvo benda i publike, potpuna muzička euforija.

Za razliku od dirljive atmosfere Galije, uslijedio je bombastičan nastup najvećeg repera u Bosanaca i najvećeg Bosanca među reperima. Uzajamna gotivnost koju imaju Edo Maajka i MSF publika traje godinama. Edo je toj gotivnoj publici podario gotivan energični presjek cijele karijere, s puno skakanja i zafrkancije sa stagea. No sikiriki stil, opuštancija, uživancija, beatovi i Maajkine gigantske rime. Nabrijanim nastupom potvrdio je svoj status rap ikone.

Završnica večeri pripala je bg trap ekipi Crni Cerak & Lacku. Od beatova s beogradskog asfalta vinuli su se do milijunskih pregleda na YouTubeu, najviše zahvaljujući soundtrack megahitu iz filma Južni vetar. Da su uspješno prešli taj put, potvrdio je sinoćnji nastup, odrađen čvrsto i ekstatično, u savršenoj korespondenciji beatova s MSF publikom.

Na finalnoj večeri kojom ćemo se oprostiti od 12. Mostar Summer Festa, očekuje nas otvaranje uz Jufkamental, a onda provod do ranih jutarnjih sati uz Marčelo & Band, Zabranjeno pušenje, Milu Kekina i Mimi Mercedez.

Festivalske kapije se i posljednju večer festivala otvaraju u 19 sati, a ulaznice je moguće kupiti na info pultu Mepas Malla u Mostaru, online putem sustava kupikartu.ba, svim prodajnim mjestima agencije kupikartu.ba širom BiH, kao i na ulazu u festivalsku zonu.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...