Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili su pjesmu i spot pod nazivom “Frend Zona”.

U Vijestima plus Običnog radija gostovao je Kristijan Penavić i predstavio pjesmu.

Ova pjesma stoji na polici od 2020. godine, napisao sam to u razdoblju kada sam imao blokadu  i nisam mogao napisati pjesmu mjesec dana. To inače nije dio mog standardnog života, inače pišem svaki dan. Iz frustracije napišem šta mi god padne na pamet, samo da izbacim to i da mogu ići dalje. Kada sam pjesmu objavio na Instagramu, javio mi se Jozo Mikulić i pitao da mu prodam pjesmu. Meni se pjesma svidjela i predložio sam mu da napravimo duet. Tada smo se upoznali, Jozo Mikulić je napravio demo snimku.”, govori Kristijan Penavić o nastanku pjesme i suradnji s Jozom Mikulićem.

Pjesma je snimljena u Mass studiju u Gabrijela Prusine. S njim radim stalno i snimili smo sve u jednom danu. Sve znamo napamet šta radimo i savršeno je ispalo. Pjesma govori o mnogo toga, specifično je tada govorila o situaciji u kojoj sam ja tada bio. Imao sam sjećaj da nigdje ne idem, ni naprijed ni nazad, samo tonem. U razgovoru s prijateljima vidim da svatko ima takav osjećaj pogotovu zbog društvenih mreža. Ako se nekad ne slažeš s nekim uvijek imaš osjećaj jao je on glup jesam ja pametan i napisao sam to na šaljiv način “Ja sam genijalac ali nitko ne zna to“. Uglavnom pjesma o svemu govori, kofol je o ljubavi, ali zapravo najmanje o ljubavi.“, ističe Kristijan Penavić o sadržaju nove pjesme Frend Zona.

Kristijan Penavić je rođen u Širokom Brijegu, postao je prepoznatljivo ime kao glazbenik, kantautor i producent. Krenuo je i u mnoge druge vode poput snimanja, pravljenja podcasta i montaže istih.

“Ove godine sam krenuo u redateljske i snimateljske vode. Na kavi smo sjedili Jozo, Drago i ja, gdje je Drago odjednom kazao ajmo snimiti u Italiji. Razmišljam je li normalan, jedva kavu sebi priuštili, a ne da idemo u Italiju. Na kraju smo istraživali, gdje bi išli, kako, koliko bi to koštalo i uspjeli smo realizirati u pet dana dva spota. Imali smo veliku pomoć mog kuma i velikog prijatelja Duju Maslića i moju ženu Gabrijelu Penavić koja je bila asistentica na snimanju.”, kazao je Kristijan Penavić o nastanku i snimanju spota za Fredn Zonu.

“Otvoren sam za svaku suradnju, jer uživam u procesu snimanja i rada. Volim snimati i spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme, to je nešto što je tako spontano i osjetljivo. Ako bi birao nekoga specifičnog s naših područja to bi bili Dino Merlin i Željko Joksimović. A od stranih prvi bi bili na listi Imagine Dragons, ja sam veliki fan tog benda i to se osjeti po zvuku koji produciram.“, zaključio je Kristijan Penavić.

O planovima za budućnost, dinamici izlaska pjesama i albuma poslušajte u razgovoru na linku ispod.

Najčitanije

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Muhamed Garib: Svako zasađeno drvo čini pluća grada

Na temu "Unaprjeđenje stanja okoliša urbanih i ruralnih sredina"...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Sergej Ćetković: Ideja da “Kofer” dobije red vožnje je rodila plodom

Crnogorski pjevač Sergej Ćetković ponovo osvaja srca svojih fanova...

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

David Čerkez: Kruna karijere će mi biti čovjek iz naroda s milijun pregleda u Davacast-u

David Čerkez, 19-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta Davacast koji...

Na Markovom trgu se polio benzinom i zapalio

OKO 9:40 ispred ograde na južnoj strani Markovog trga...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...