Borna Grubišić: Fakultet i edukacija daju znanje i zvanje

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru pokreće klub Alumnista Filozofskog fakulteta. Klub je osnovan prvenstveno radi izgradnje i jačanja veza i suradnje među bivšim studentima Fakulteta i sadašnjim studenata Fakulteta.

Borna Grubišić, mag. Informacijskih znanosti, UX dizajner (dizajner korisničkog sučelja) u norveškoj tvrtki Axess Digital bio je gostom Običnog radija. Riječ je o poslovnoj platformi za provjeru najznačajnijih financijskih podataka, prepoznaje potrebe tržišta i odgovara na njih s ciljem maksimalnog olakšanja poslovanja za sve poslovne subjekte na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Fakultet pruži temelje komunikacijskih i tehničkih vještina i timskog rada. Ono što volim uvijek dodati je da se morate dodatno usavršavati. Nije samo bitno da se šablonski nauči za fakultet i da mislite da ste spremni za posao. Treba se uvijek dodatno istraživati, educirati da bi na koncu imali i znanje i zvanje.“, ističe Borna Grubišić.

Tranzicije iz akademskog u radno okruženje je dosta izazovna. Završite fakultet, aplicirate za poslove ali svugdje traže 2-3 godine iskustva. Moja preporuka je da studenti rade projekte tijekom fakulteta i da ih čuvaju, te da pri aplikaciji za posao imaju već dva-tri kvalitetna rada i tako ste izgradili svoj portfolio i čini vas konkurentnim za zaposlenje.“, kazao je u razgovoru Borna Grubišić.

Cilj Aliminista FF je obnoviti i osnažiti povezanost s fakultetom na kojem su diplomirali, a koji je bitno sudjelovao u oblikovanju profesionalnih karijera u njihovim životima, a vjerujemo i u ostalim aspektima osobnog razvoja.

Tek pri kraju fakulteta studenti pronađu, što ono zapravo žele raditi. U mom slučaju je prvo bilo programiranje, pa jedno vrijeme dizajnom, u tom trenutku sam mislio da je taj put s brda dola, ali iz te raznolikosti isplivaš u ono što želiš raditi.“, kazao je Borna Grubišić.

Borna je dao i savjet za sve mlade koji kreću na fakultet: “Formalno obrazovanje je jeko bitno, ali edukacije pored fakulteta zaokružuju priču o znanju. Moj savjet mladima je da uvijek budu gladni učenja, da ih ne bude strah pitati za savjet, i da nastoje biti bolji od jučerašnjeg sebe.

Najčitanije

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Ivan Marić: Ljudi moraju biti svjesni da bacajući otpad ubijaju sve nas

Speleološko društvo Herceg utemeljeno je 2012. godine. Osnovni ciljevi...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...