Može li neuništivi Modrić do novog najvećeg trofeja?

Ponovno je sportska, nogometna javnost diljem Europe svjedočila jednom nogometnom spektaklu u završnici Lige prvaka. Naime, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka igrali su u Muenchenu Bayern i Real Madrid, završilo je 2:2, što dovoljno govori kakav se zapravo nogomet igrao.

Za hrvatski nogomet itekako je značajna činjenica da je u ovom dvoboju divova sudjelovao i jedan Hrvat. Dakako, govorimo o legendi Reala i hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću, koji je ušao s klupe, ali je s nekoliko poteza pokazao svoju vrhunsku klasu. Dakle, naš Luka i dalje je motor Kraljevskog kluba. I ponovno su to shvatili navijači Reala.

Real – mačka sa devet života

Bayern je, barem je takav dojam poslije burnih devedeset minuta, bio bolji na terenu, no jedan je čovjek ipak bio tragičar njemačkog kluba. Radi se o stoperu Kimu, koji je skrivio dva gola te se Real, kao mačka koja ima devet života, spasio poraza i na kraju iz dvoboja usprkos remiju izašao pobjednički. Real se toliko puta u svojoj bogatoj povijesti izvlačio iz samog ponora i na tom putu uspinjao se na vrh Mont Blanca.

Naime, u Madridu se očekuje spektakl, ništa, dakako, nije gotovo, ali je Kraljevski klub, inače najtrofejniji klub Lige prvaka, nekoć Kupa prvaka, ipak nešto bliže još jednom finalu. Uostalom, madridski div izbacio je u četvrtfinalu aktualnog europskog prvaka engleski Manchester City, a to onda dovoljno govori o samoj kvaliteti  Reala.

Spektakl i finale prije finala

Na minhenskoj Allianz Areni nogometaši Bayerna i madridskog Reala su odigrali prvu polufinalnu utakmicu koja je još jednom potvrdila kako se zapravo sudar ove dvojice divova s pravom tretira kao finale prije finala. Tradicija, osvojeni trofeji, završnice najjače klupske nogometne lige svijeta, kvaliteta samih igrača, sjajna publika, vrhunsko zanimanje diljem Europe, tome govore u prilog.

Doista je šteta što poslije svega ipak jedan klub mora ispasti. Tko god ispadne najbitnije je za Hrvate da Ligu prvaka osvoji – Hrvat, naravno, u ovom slučaju ponovno se nadamo kako će to biti neuništivi kapetan Vatrenih Luka Modrić. Zaslužio je Kralj kraljeva madridskog diva otići na spektakularan način, na način na koji cijelim putem ide kroz svoju karijeru na Santiago Bernabeu.

Najčitanije

Almir Mujaković: Komplicirana administracija koči razvoj obnovljivih izvora energije

U projektu "Daj zemlju priliku" na temu "Obnovljivi izvori...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Zdravka Lončar: Medicinska sestra je prije svega poziv, a imamo hiperprodukciju kadra

10. Simpozij medicinskih sestara/tehničara s međunarodnim sudjelovanjem će se...

Davor Vidačak: Želimo stvoriti platformu za razmjenu znanja i iskustva

Konferencija MoBizz 2024 - Ekonomski izazovi i financijske strategije...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...