Dalić: Zamolit ću Ivana da ne žuri, on nam je prevažan igrač

Vatreni se okupljaju danas te kreću s pripremama za turnir u Kairu u kojem ih u subotu očekuje ogled s Tunisom, na turniru na kojem još nastupaju domaćin Egipat te Novi Zeland. Izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije uoči okupljanja u hotelu Sheraton.

– Pred nama su dvije prijateljske utakmice, turnir ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Nešto slično je bilo u Kataru prije Svjetskog prvenstva. Mislim da će igračima dobro doći ovih sedam dana druženja, ne bih rekao opuštanja, ali sigurno drugačija atmosfera nego u klubovima, istaknuo je na početku konferencije za medije izbornik Zlatko Dalić. 

Svi će dobiti priliku u Kairu

– U odnosu na prvobitni popis sigurno će doći do promjena. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina u zadnjim utakmicama. Naša će služba procijeniti nakon pregleda u kakvom su stanju, u svakom slučaju nećemo ništa forsirati. Ako bude ikakvih problema, oni će se vratiti u svoje klubove. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti, ali sigurno ćemo tijekom dana pozvat jednog ili dva igrača s pretpoziva. Čuli smo se s Dominikom Livakovićem, dobio je udarac, ali da je u redu. Da je spreman, da nije ništa strašno. On danas dolazi. 

Govorio je i o trenutno drugom strijelcu Primere

– Ante Budimir se svojom formom, golovima vratio u reprezentaciju na pravi način. Iskoristit ćemo ove utakmice da damo svima prilika. Veseli me da je postigao 15 golova u takvom prvenstvu kao što je španjolsko. On je zaista zavrijedio biti na popisu, mislim da nas sve to skupa veseli. On je neupitan, imat će svoju šansu. 

– Prvotni plan je bio Abu Dhabi, sada je Kairo, malo nam je to poremetilo planove. Nova je lokacija, možda će biti bolje i više nogometno. Ono što smo vidjeli, stadioni su sjajni. Suparnici su ostali isti, također, to su važni susreti. Nas zanima svaka utakmica, svaka pobjeda i mi to želimo ostvariti na ovom turniru u Kairu. Izgubili smo od Tunisa 1:2 u Varaždinu, sada imamo šansu za revanš. Naravno da ćemo dati svoj maksimum.

“Zamolit ću Perišića da ne žuri”

Kakva je situacija s Ivanom Perišićem?

– Doći će na okupljanje, bit će s nama do četvrtka. Želimo vidjeti njegovo stanje, baš na licu mjesta. Ono što je najbitnije jest da Ivan ne smije žuriti. Znam koja je njegova emocija i želja za Hajduk i reprezentaciju, ali mora biti jako oprezan da požuri i urani s utakmicama. To može biti kobno. Imali smo situacija s Markom PjacomJosipom Pivarićem, koji su nakon jedne operacije odmah morali ići na drugu. Zaista jedno neugodno iskustvo. Ivan sve to skupa zna. Sigurno neće igrati dok ne bude spreman. O terminima i detaljima ne mogu govoriti. To će služba s njim zajedno odlučiti. Bitno je da se ne požuruje, očekujem da u lipnju dođe na pripreme. On je nama jako bitan, bez njega smo znatno slabiji. Razgovarat ću s njim i zamoliti ga da ne žuri.

Koga bi mogao pozvati Dalić umjesto Martina Baturine i Josipa Šutala?

– Jako mi je žao što Luka Sučić nije s nama, on da je spreman bi svakako bio u kadru i imao veliku minutažu. Tu je Marco Pašalić, bio je u formi, pa je pao, pa se sada pak opet digao. Tu su i Duje Ćaleta-CarBorna BarišićNikola Moro je blizu, ali on ne igra baš u Bologni. Vidjet ćemo, pa ćemo vas obavijestiti, zaključio je. 

Plan za iduće dane

Izmijenjeni su termini utakmica na ACUD Cupa koji će biti odigran u Kairu i na kojem nastupa hrvatska nogometna reprezentacija, objavio je u ponedjeljak na svojim službenim stranicama Hrvatski nogometni savez.

Hrvatska će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka (umjesto najavljenog 22. ožujka) na stadionu Air Defense s početkom u 22 sata.

Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano 22. ožujka u 22 sata na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira, navodi HNS.

Pomaknuta je i utakmica za treće mjesto, koja je sada na rasporedu 26. ožujka u 22 sata po lokalnom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Vatreni će se okupiti u Zagrebu i trenirati na Maksimiru do 21. ožujka kada putuju u Kairo.

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica, a navijačima koji su već isplanirali put u Abu Dhabi omogućit će besplatne ulaznice za obje utakmice hrvatske reprezentacije u Egiptu, kao i dolazak na trening hrvatske reprezentacije za vrijeme boravka u Kairu.

Svi navijači koji su imali kupljenu avionsku kartu za Abu Dhabi mogu se javiti na e-mail adresu ulaznice@hns.family s priloženom kartom te će povratno dobiti detalje o preuzimanju ulaznica i dolasku na trening reprezentacije, stoji u HNS-ovom priopćenju.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Adela Vukotić -Terek: Trebamo razvrstavati otpad i razmišljati održivo

Vanjskotrgovinska komora BiH je samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...