Đinkić opet na postolju na turniru najjačeg ranga na svijetu, ovog puta u Slovačkoj

Proteklog vikenda (23. i 24. 03.) održan je europski judo kup za kadete u Slovačkoj u gradu Šamorinu. Turnir je okupio 530 judaša iz 21 zemlje svijeta. Ivano Đinkić, judaš judo kluba Herceg, se u kategoriji do 81 kila opet okitio medaljom u najjačoj konkurenciji do sada. Ovoga puta Đinkić je osvojio broncu.

Ukupno je radio 6 borbi uz omjer od 5 pobjeda i jednim porazom. Uz dvije vezane medalje (pretprošli tjedan zlato u Poreču i ova bronca iz Šamorina) Ivano se dodatno učvrstio na svjetskom broju 1 te time po ko zna koji put potvrdio svoju kvalitetu.

Ivanov dan u Šamorinu je izgledao ovako:

Radi statusa nositelja prvo je kolo bio slobodan. U drugom kolu bilježi pobjedu protiv Mogilnia (ISR), zatim pobjedu protiv Karakina (UKR). U četvrtfinalu bilježi poraz od Solianyka (UKR) koji je na ovom turniru uzeo zlatno odličje.

Kroz repasaž Ivano bilježi pobjede protiv Prausa (CZE), Amiriana (UKR) i za broncu slavi protiv Kuchere (CZE).

Osim Ivana u Slovačkoj su nastupili još i Ivan Milićević koji je u kategoriji do 90 kila ubilježio dvije pobjede i dva poraza te zauzeo sedmo mjesto, te Nina Grubišić Čabo -70kg koja je upisala pobjedu i poraz te ostala bez plasmana ovog puta.

“Zaista teško natjecanje s najjačom konkurencijom od svih kupova do sada. Ivano je opet pokazao svoju klasu i u ovakvoj konkurenciji, posebno uzevši u obzir iznimno brojnu i jaku reprezentaciju Ukrajine, došao do odličja. Ostaje žal za borbama Milićevića i Nine jer smatram kako se moglo napraviti više no opet nam je sreća okrenula leđa u ključnim trenucima dok se borba lomi. Ali učimo na svemu i raditi ćemo na ispravljanju grešaka” izjavio je trener Zrimšek te dodao

” Dva tjedna smo na putu i iznimno iscrpljeni te će nam dobro doći malo odmora a onda nastavljamo u još jačem tempu pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u lipnju u Bugarskoj. Iskoristit ću priliku i zahvaliti se judo klubu Black Belt Zagreb i treneru i prijatelju našeg kluba Saši Šafraniću na pomoći pri organizaciji ovog zahtjevnog putovanja. Također zahvaljujem se i kadetskoj Hrvatskoj reprezentaciji koja nam je bila velika podrška u odlučujućim trenucima borbi za medalju” zaključio je Zrimšek.

Osim kupa u Šamorinu Herceg je nastupio i na dječjem turniru u Splitu u organizaciji judo kluba Marjan te ostvario vrlo dobar rezultat osvojivši 17 medalja i to 4 zlata, 4 srebra i 9 bronci.

Na turniru je nastupilo skoro 600 djece iz preko 30 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

U vrlo dobroj konkurenciji Hercegov podmladak se popeo na visoko drugo mjesto u ekipnom poretku iza Splitskih Pujanki te u Mostar ponio još jedan trofej.

Zlata: Marko Tokić, Petra Čuljak, Patrik Kolobara i Ivan Marić

Srebra: Lena Glibo, Mara Ćeškić, Eva Pindžo i Anđelo Jarak

Bronce: Nikša Brkić, Ilan Okić, Ema Marić, Petra Glavina, Luka Raič, Ali Tojaga, Irina Karačić, Domagoj Deronjić i Danijel Vučić.

Na turniru u Splitu dvoje trenera Hercega Borna Grubišić i Josipa Brvenik su nakon pismenog dijela ispita položili i praktični dio ispita Hrvatskog judo saveza a sve pod mentorstvom IJF sudaca Davora Marinića i Brune Čerine te stekli zvanja nacionalnih judo sudaca.

Iz judo kluba Herceg, najmlađeg kluba u Mostaru i jednog od najmlađih klubova u regiji uopće su istakli važnost razvijanja kluba u svim smjerovima a sve u cilju što kvalitetnije sportske izobrazbe djece i mladih.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...