Đinkić opet na postolju na turniru najjačeg ranga na svijetu, ovog puta u Slovačkoj

Proteklog vikenda (23. i 24. 03.) održan je europski judo kup za kadete u Slovačkoj u gradu Šamorinu. Turnir je okupio 530 judaša iz 21 zemlje svijeta. Ivano Đinkić, judaš judo kluba Herceg, se u kategoriji do 81 kila opet okitio medaljom u najjačoj konkurenciji do sada. Ovoga puta Đinkić je osvojio broncu.

Ukupno je radio 6 borbi uz omjer od 5 pobjeda i jednim porazom. Uz dvije vezane medalje (pretprošli tjedan zlato u Poreču i ova bronca iz Šamorina) Ivano se dodatno učvrstio na svjetskom broju 1 te time po ko zna koji put potvrdio svoju kvalitetu.

Ivanov dan u Šamorinu je izgledao ovako:

Radi statusa nositelja prvo je kolo bio slobodan. U drugom kolu bilježi pobjedu protiv Mogilnia (ISR), zatim pobjedu protiv Karakina (UKR). U četvrtfinalu bilježi poraz od Solianyka (UKR) koji je na ovom turniru uzeo zlatno odličje.

Kroz repasaž Ivano bilježi pobjede protiv Prausa (CZE), Amiriana (UKR) i za broncu slavi protiv Kuchere (CZE).

Osim Ivana u Slovačkoj su nastupili još i Ivan Milićević koji je u kategoriji do 90 kila ubilježio dvije pobjede i dva poraza te zauzeo sedmo mjesto, te Nina Grubišić Čabo -70kg koja je upisala pobjedu i poraz te ostala bez plasmana ovog puta.

“Zaista teško natjecanje s najjačom konkurencijom od svih kupova do sada. Ivano je opet pokazao svoju klasu i u ovakvoj konkurenciji, posebno uzevši u obzir iznimno brojnu i jaku reprezentaciju Ukrajine, došao do odličja. Ostaje žal za borbama Milićevića i Nine jer smatram kako se moglo napraviti više no opet nam je sreća okrenula leđa u ključnim trenucima dok se borba lomi. Ali učimo na svemu i raditi ćemo na ispravljanju grešaka” izjavio je trener Zrimšek te dodao

” Dva tjedna smo na putu i iznimno iscrpljeni te će nam dobro doći malo odmora a onda nastavljamo u još jačem tempu pripreme za Europsko prvenstvo koje će se održati u lipnju u Bugarskoj. Iskoristit ću priliku i zahvaliti se judo klubu Black Belt Zagreb i treneru i prijatelju našeg kluba Saši Šafraniću na pomoći pri organizaciji ovog zahtjevnog putovanja. Također zahvaljujem se i kadetskoj Hrvatskoj reprezentaciji koja nam je bila velika podrška u odlučujućim trenucima borbi za medalju” zaključio je Zrimšek.

Osim kupa u Šamorinu Herceg je nastupio i na dječjem turniru u Splitu u organizaciji judo kluba Marjan te ostvario vrlo dobar rezultat osvojivši 17 medalja i to 4 zlata, 4 srebra i 9 bronci.

Na turniru je nastupilo skoro 600 djece iz preko 30 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Gruzije i Crne Gore.

U vrlo dobroj konkurenciji Hercegov podmladak se popeo na visoko drugo mjesto u ekipnom poretku iza Splitskih Pujanki te u Mostar ponio još jedan trofej.

Zlata: Marko Tokić, Petra Čuljak, Patrik Kolobara i Ivan Marić

Srebra: Lena Glibo, Mara Ćeškić, Eva Pindžo i Anđelo Jarak

Bronce: Nikša Brkić, Ilan Okić, Ema Marić, Petra Glavina, Luka Raič, Ali Tojaga, Irina Karačić, Domagoj Deronjić i Danijel Vučić.

Na turniru u Splitu dvoje trenera Hercega Borna Grubišić i Josipa Brvenik su nakon pismenog dijela ispita položili i praktični dio ispita Hrvatskog judo saveza a sve pod mentorstvom IJF sudaca Davora Marinića i Brune Čerine te stekli zvanja nacionalnih judo sudaca.

Iz judo kluba Herceg, najmlađeg kluba u Mostaru i jednog od najmlađih klubova u regiji uopće su istakli važnost razvijanja kluba u svim smjerovima a sve u cilju što kvalitetnije sportske izobrazbe djece i mladih.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Adela Vukotić -Terek: Trebamo razvrstavati otpad i razmišljati održivo

Vanjskotrgovinska komora BiH je samostalna, nevladina, nepolitička i neprofitna...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...