Zanimljiv glazbeno-scenski program manifestacije ‘Preko granice mi je ostalo srce’

Preko granice ostalo mi srce, je kulturna manifestacija koja će se održati 21. i 22. kolovoza, pod zvijezdama ispred Hrvatskog doma Stjepana hercega Kosače.

Za tu prigodu dolaze nam gosti iz Solina, Splita, Zagreba i Mostara.

Mirise Mediterana, mora i maslina u pjesmama donosi nam ženska skupina Salona iz Solina u subotu, 21. kolovoza s početkom u 18 sati

Sopranistica Antonella Malis, se također pridružuje toj  „morskoj“ razglednici boja i nota u nedjelju, 22. kolovoza od 19 sati.  Talentirana Splićanka priredila nam je pravu poslasticu, ulomke iz mjuzikla Most, obrade poznatih narodnih skladbi, te glazbene brojeve iz poznatih opera.

Gost u glazbenom dijelu programa je naš Mostarac mladi i talentirani Leon Lasić.

Od kazališnih događanja najavljujemo za 21. kolovoza od 19 sati, Teatar Puna kuća iz Zagreba s monodramom  Osjećajte se k’o doma, u vrlo sugestivnoj izvedbi Svetlane Patafte.

Predstava prikazuje na duhovit način ono što je ljudima u na ovim prostorima uobičajeno – neobične navike, svakodnevne rituale i određene društvene norme ponašanja koje strancu mogu biti neuobičajene, neshvatljive ili potpunosti apsurdne.

Kao domaćin i gost u dvojnoj ulozi dolazi nam 22. kolovoza, Sead Đulić s monodramom  Presuda: Tiha likvidacija, s početkom u 18 sati.

Monodrama je interaktivna. Glumac dijalogizira sa posjetiteljima, tako da ćete i vi moći kreirati sadržaj, u predstavi.

A o samoj predstavi kritika je rekla između ostalog i ovo…“glumac u 50 kutija donosi  ljubavi i boli, te po željama iz publike vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i ovlastitom životu, jesmo li trebali učiniti nešto ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva…

Manifestacija je potpomognuta od Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Zahtjevnu organizaciju potpisuju Laboratorij kulture – Felix iz Zagreba i MC Terra iz Mostara.

Vidimo se i družimo 21. i 22. kolovoza od 18 do 20 ispred Kosače!

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije